MetallicGR

ΜΜΟ με υποστήριξη 1 δισ. παικτών θέλει η Oculus

Recommended Posts

[NEWS_IMG=ΜΜΟ με υποστήριξη 1 δισ. παικτών θέλει η Oculus]http://www.hwbox.gr/images/news_images/moba2.jpg[/NEWS_IMG] Στις φιλοδοξίες της Oculus περιλαμβάνεται και ένα ΜΜΟ game, το οποίο θα μπορεί να υποστηρίζει έως και 1 δισ. ταυτόχρονους παίκτες, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Brendan Iribe.

Ο ίδιος σημείωσε κατά τη διάρκεια του TechCrunch Disrupt NY 2014 ότι θέλει να αποδείξει πως η εικονική πραγματικότητα (VR) μπορεί να προσφέρει στους gamers πραγματικές αλληλεπιδράσεις, τονίζοντας μάλιστα πως αυτό «είναι το ιερό δισκοπότηρο της εικονικής πραγματικότητας».

Προφανώς, μία τέτοια τεράστια βάση παικτών θα απαιτούσε ένα πολύ μεγαλύτερο δίκτυο, ωστόσο σύμφωνα με το στέλεχος της Oculus, μετά την συμφωνία με το Facebook είναι πολύ πιο πιθανό ένα τέτοιο εγχείρημα. Στη συνέχεια, ο Iribe δήλωσε ότι η Oculus θέλει να επεκταθεί και πέρα από το κομμάτι του gaming, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο να καταστήσει την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας «πανταχού παρούσα».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ήδη οι νορβηγικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν το Oculus Rift VR για τον καλύτερο έλεγχο των αρμάτων μάχης. Συγκεκριμένα, τοποθετούνται κάμερες στο εξωτερικό του άρματος, οι οποίες συνδυάζονται με το Oculus Rift headset. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προσφέρει στον χειριστή του tank μία άποψη 360 μοιρών από το περιβάλλον. Το συγκεκριμένο εγχείρημα αν και βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, θα μπορούσε τελικά να καθιερωθεί, καθώς είναι μία πιο φθηνή λύση από τα συμβατικά συστήματα. Μάλιστα, ένας από τους οδηγούς τόνισε πως η εμπειρία με το Oculus Rift headset είναι παρόμοια με το να παίζεις Battlefield. Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη μη-gaming χρήση του Oculus Rift headset. Για παράδειγμα, η αυτοκινητοβιομηχανία Ford χρησιμοποίησε την εν λόγω τεχνολογία στη διαδικασία σχεδιασμού.

[img_alt=ΜΜΟ με υποστήριξη 1 δισ. παικτών θέλει η Oculus]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums397-picture25884.jpg[/img_alt]

[img_alt=ΜΜΟ με υποστήριξη 1 δισ. παικτών θέλει η Oculus]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums397-picture25885.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now