MetallicGR

nVidia, Ο H.265 codec στην Maxwell 2ης γενιάς

Recommended Posts

[NEWS_IMG=nVidia, H.265 Decoding στην Maxwell 2ης γενιάς]http://www.hwbox.gr/images/news_images/nvidia2.jpg[/NEWS_IMG] Σύμφωνα με πληροφορίες του Fudzilla, η nVidia πρόκειται να ενσωματώσει hardware decoder του H.265 στην δεύτερης γενιάς Maxwell αρχιτεκτονική.

Φυσικά κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο όπως τονίζει το Fudzilla ενώ δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν δούμε και υποστήριξη του Google VP9 codec. Αμφότερα τα πρότυπα υποστηρίζουν αναλύσεις με το efficiency του H.265 να βρίσκεται 50% πάνω από αυτό του H.264, "φτιάχνοντας" μικρότερα αρχεία βίντεο και κρατώντας φυσικά αναλλοίωτη την ποιότητα εικόνας. Στο επόμενο διάστημα αναμένουμε έναν νέο αγώνα δρόμου των Intel, AMD και nVidia όσον αφορά την συγκεκριμένη υποστήριξη στα προϊόντα τους, με το "4K" να πλησιάζει με γρήγορους ρυθμούς για να γίνει και αυτό (πιο) mainstream.

Μέχρι στιγμής το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι η δεύτερη γενιάς Maxwell αρχιτεκτονική των 20nm θα υποστηρίζει το πρότυπο H.265 ενώ οι εν λόγω κάρτες αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους.

[img_alt=nVidia, H.265 Decoding στην Maxwell 2ης γενιάς]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums397-picture25904.jpg[/img_alt]

Edited by GoriLLakoS
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now