MetallicGR

AMD, μια νέα GPU για την mainstream αγορά

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD, μια νέα GPU για την mainstream αγορά]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd4.jpg[/NEWS_IMG] Η AMD προχωρά σε ακόμη μια ανακοίνωση αυτή τη φορά μιας νέα κάρτας γραφικών για την mainstream αγορά.

Η νέα κάρτα της εταιρείας αναμένεται να ανακοινωθεί πιθανώς στην Computex όπου θα βρίσκεται φυσικά και το HwBox για την πληρέστερη ενημέρωση σας. Ο νέος πυρήνας θα φέρει το όνομα Tonga και θα κατασκευάζεται στη λιθογραφία των 28 νανομέτρων. Στην ουσία, η λύση της AMD πρόκειται να επιτεθεί στην GM107 GPU της nVidia και συγκεκριμένα στα μοντέλα GTX 750 και GTX 750 Ti, αρχιτεκτονικής Maxwell.

Επίσης φήμες θέλουν την GPU να είναι αρχιτεκτονικής Graphics CoreNext 2.0 όπως ακριβώς και οι Hawaii κάρτες για την high end αγορά οπότε αμέσως μιλάμε για υποστήριξη Mantle, TrueAudio και XDMA CrossFire. Επίσης λέγεται ότι ο Tonga θα αντικαταστήσει τον Tahiti Pro και θα ανταγωνιστεί τον GK104 πυρήνα της nVidia, σαν αυτόν που βρίσκεται στην GTX 760. Τέλος, ο πυρήνας θα συνοδεύεται από 2GB μνήμης GDDR5.

[img_alt=AMD, μια νέα GPU για την mainstream αγορά]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums410-picture26448.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα επιτεθεί στην GM107 GPU της nVidia και συγκεκριμένα στα μοντέλα GTX 750 και GTX 750 Ti προφανώς!

άλλωστε είναι η απόγονος της 7979-280/280X.

Link to comment
Share on other sites

Μπορει να επιτεθει τιμολογιακα.

δεν νομίζω ρε συ, γιατί αυτή την δουλειά είτε τιμολογιακά είτε στις επιδόσεις την έχουν αναλάβει άλλα SKU - βλέπε 260-260x-265-μια μείωση της τιμής της 270/270x και πάει λέγοντας. Ο tonga θα είναι η 285! :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now