MetallicGR

Το Ubuntu, στον ταχύτερο υπερυπολογιστή του Κόσμου

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Το Ubuntu, στον ταχύτερο υπερυπολογιστή του Κόσμου]http://www.hwbox.gr/images/news_images/linux.jpg[/NEWS_IMG] Η Canonical είναι γνωστή για το δωρεάν λειτουργικό σύστημά της Ubuntu, αλλά είναι επίσης γνωστή για την Server εκδοχή του η οποία πλέον τρέχει στον ταχύτερο υπερυπολογιστή του Κόσμου!

Φυσικά μιλάμε για ολόκληρο το "πακέτο" συμπεριλαμβανομένων των Ubuntu Openstack και το εργαλείο Orchestration Juju. Ο υπερυπολογιστής είναι ο Tienhe2, που βρίσκεται στην επαρχία Guangdong στην Κίνα και χρησιμοποιείται για το Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Άμυνας (National University of Defense Technology). Χρησιμοποιεί Intel Xeon Phi συνεπεξεργαστές μαζί με Intel Xeon επεξεργαστές οι οποίοι επικοινωνούν μέσω μιας 160Gb διασύνδεσης. Τον τίτλο του ταχύτερου υπερυπολογιστή, τον κατέχει από το 2013 ενώ αναμένεται να αναβαθμιστεί από άποψη ισχύος στο άμεσο μέλλον.

Η Canonical πιέζει για να "ανέβει" στην κινενιζική αγορά, κυρίως με το Ubuntu Kylin, την έκδοση του Ubuntu για την Κίνα, και αναμένεται να το πετύχει πιο εύκολα, μετά το τέλος της υποστήριξης των Windows XP τον Απρίλιο.

Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε στο δελτίο τύπου.

[img_alt=Το Ubuntu, στον ταχύτερο υπερυπολογιστή του Κόσμου]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums410-picture26600.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now