GoriLLakoS

Η AMD & η IBM θα εγκαταλέιψουν το SOI Technology σύντομα !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f942b3a.jpg[/WRAPLEFT]Οι AMD Shanghai, Deneb, Propus και μερικοί άλλοι καθώς και οι επεξεργαστές της IBM στα 45nm θα είναι οι τελευταίοι και απο τα δύο στρατόπεδα που θα είναι κατασκευασμένοι με SOI ( Silicon On Insulator ) Technology.

Την πεπατημένη του High-K που χάραξε η Intel και έχει ήδη στους επεξεργαστές της στα 45 & 65nm θα ακολουθήσουν τόσο η AMD όσο και η IBM για τους νέους τους επεξεργαστές στα 32nm (όταν αυτοί κυκλοφορήσουν) .

Το SOI Tech. φαίνεται πώς ήταν στο "απόγειο της καρίερας του" την εποχή των 90nm επεξεργαστών. Στην κατηγορία των 65nm το SOI φαίνεται πώς έχει speed limitations και άλλων ειδων όρια, ενώ στα 45nm φαίνεται πώς χάνει πολλές απο τις ιδιότητες του !Σε μικρότερες λιθογραφικές μεθόδους λοιπόν, φαίνεται πώς μονόδρομος θα είναι το High-K, αφού το SOI δεν θα μπορεί να προσφέρει τις απαιτούμενες ταχύτητες και το επιθυμητό yield στις εκάστοτε εταιρίες !

Future is High-K λοιπόν . . .

Link to comment
Share on other sites

Στην κατηγορία των 65nm το SOI φαίνεται πώς έχει speed limitations και άλλων ειδων όρια, ενώ στα 45nm φαίνεται πώς χάνει πολλές απο τις ιδιότητες του

Άρα με σχετική βεβαιότητα δε θα περιμένουμε τίποτα σπουδαίο και από τους επερχόμενους ΑΜD @ 45nm, παρά μόνο κάποια second class cpu...

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δει όμως τις φήμες με τα διάφορα screenshots που τους δείχνουν να πιάνουν 4-4.3 GHz, σωστά?

Δεν ξέρω βέβαια αν είναι αληθινά ή όχι, αλλά σίγουρα θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη.

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν έχω δει κανένα screenshot. Αυτό που ξέρω είναι ότι δε θα έχουμε σημαντικές αρχιτεκτονικές αλλαγές σε σχέση με του barcelona, άρα είναι πολύ πιθανό clock-for-clock οι AMD @ 45nm να είναι χειρότεροι και από τους penryn. Από κει και πέρα έρχονται και οι παραπάνω πληροφορίες για την τεχνολογία SOI και δένει το γλυκό...

Μακάρι η πραγματικότητα να είναι διαφορετική, αλλά δε νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

Δες αυτά τα links για τα Screenshots που σου λεγα:

1

2

Κι εγώ το καταλαβαίνω αυτό που λες για το clock-2-clock, όμως μπορώ να θυσιάσω αυτό το +~5% των Penryn, αν έχω την σαφέστατα καλύτερη απόκριση του AMD (λόγω του IMC).

Βέβαια για μένα ΟΟΟΟΟΛΑ αυτά είναι μια ιστορία μακρινή, μιας και μιλάμε για Φλεβάρη και αν. Οι Nehalem θα είναι εδώ σε ένα μήνα ακριβώς, οπότε εκεί στρέφω την προσοχή μου προς το παρόν. Direct Comparison με τους Nehalem θα ήθελα, όχι με τους Penryn ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now