MetallicGR

DIY: Φτιάξτε ένα φορητό USB Charger

Recommended Posts

[NEWS_IMG=DIY: Φτιάξτε ένα φορητό USB Charger]http://www.hwbox.gr/images/news_images/hwbox4.jpg[/NEWS_IMG] Στο παρόν DIY θα κατασκευάσουμε έναν απλό USB φορτιστή ο οποίος τροφοδοτείται από δύο μπαταρίες 9V.

Ο καθένας μας μπορεί να έχει τύχει να "ξεμείνει" από μπαταρία σε μέρος όπου δεν υπάρχει πρόσβαση σε μια πρίζα για να φορτίσουμε την ή τις συσκευές μας. Ήδη η αγορά έχει κατακλυστεί από τα λεγόμενα powerbanks, "τράπεζες ενέργειας", τα οποία διαθέτουν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες υψηλής χωρητικότητας με επιλογές για γρήγορη φόρτιση που όμως είναι εξίσου ακριβά.

Το εν λόγω DIY μπορεί θεωρητικά να λειτουργήσει και με διαφορετικού τύπου μπαταρίες και voltage regulator για μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

Συγκεκριμένα θα χρειαστούμε. Ένα casing από USB charger αυτοκινήτου, ένα LM7812 voltage regulator, δύο διόδους και κλιπ από 9-βολτες μπαταρίες.

Βήμα 1. Αποσυναρμολογούμε το casing και κολλάμε τις διόδους όπου στις άκρες τους θα κολλήσουμε τα κλιπ των μπαταριών εν σειρά για να δώσουμε συνολικά 18V στην USB. Οι δίοδοι δεν θα αφήσουν το ρεύμα να αλλάξει φορά, από το τηλέφωνο δηλαδή προς τον φορτιστή.

[img_alt=DIY: Φτιάξτε ένα φορητό USB Charger]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture31160.jpg[/img_alt]

[mag_thumb=DIY: Φτιάξτε ένα φορητό USB Charger]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture31161.jpg[/mag_thumb][mag_thumb=DIY: Φτιάξτε ένα φορητό USB Charger]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture31158.jpg[/mag_thumb][mag_thumb=DIY: Φτιάξτε ένα φορητό USB Charger]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture31159.jpg[/mag_thumb]

Βήμα 2. Αφού όλα έχουν τοποθετηθεί στην θέση τους, κλείστε το πλαστικό enclosure και κολλήστε το για μια στιβαρή συσκευή.

[img_alt=DIY: Φτιάξτε ένα φορητό USB Charger]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture31156.jpg[/img_alt]

Μπορείτε να δείτε και το παρακάτω βίντεο με περισσότερες φωτογραφίες σχετικά με την συνδεσμολογία των components.

[video=youtube;R2YQb-xpWpo]

[img_alt=DIY: Φτιάξτε ένα φορητό USB Charger]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture31157.jpg[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now