gdp77

Τα windows σταμάτησαν να βλέπουν τα usb flash

Recommended Posts

Στο laptop μου και ενώ όλα λειτουργούσαν κανονικά και καμία αλλαγή δεν έχει γίνει στο OS υπάρχει η ακόλουθη συμπεριφορά:

Εισάγω το στικάκι (οποιοδήποτε), ακούω τον χαρακτηριστικό ήχο (win7), αλλά στο my computer δεν βλέπω τίποτα, ούτε και στο disk management.

Μπουτάροντας σε ubuntu, όλα κανονικά, οπότε είναι ξεκάθαρα πρόβλημα win.

Το τελευταίο που θυμάμαι να έχω κάνει που ίσως επηρέασε (αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος) είναι το restoration tool που έτρεξα για τη διόρθωση του γνωστού bug στον ssd samsung 840.

Στο device manager υπάρχει η ακόλουθη εικόνα:

attachment.php?attachmentid=65013&stc=1&d=1415461318

Από ψάξιμο στο net, dοκίμασα (με δεξί κλικ πάνω στο θαυμαστικό) να κάνω update driver, αλλά δεν έκανε γιατί είχα το latest. Δοκίμασα uninstall driver και επανεκκίνηση, τα ίδια. :wall::computer:

Καμιά ιδέα για να αντιμετωπίσω το πρόβλημα;

Edited by gdp77
Link to comment
Share on other sites

Uninstall & delete όλον τον usb controller & restart δοκίμασες;

Όχι, αλλά τελικά βρέθηκε το πρόβλημα:

Μετά το restoration του 840 είχα ενεργοποιήσει και το rapid mode από magician tool, το οποίο λειτουργούσε κανονικά. Μια που ήταν μια πρόσφατη αλλαγή, είπα να το τσεκάρω. Ανοίγω λοιπόν το magician tool--> rapid mode και μου έβγαζε με κόκκινα γράμματα ότι ο SSD είχε γίνει removed ?????? (βέβαια κάτι τέτοιο δεν ίσχυε εφόσον από αυτόν τρέχω OS και λειτουργούσε κανονικά!!! ακόμα και το magician tool από τον SSD έτρεχε!!!! όπως και όλο το υπόλοιπο λογισμικό μου!! Το απενεργοποίησα ---> restart και όλα καλά, παίζουν τα φλασάκια.

Το ενεργοποίησα ξανά --> restart και τα φλασάκια παίζουν κανονικά. Ποιο ακριβώς ήταν το σκάλωμα, δεν κατανόησα, αλλά τελικά το πρόβλημα λύθηκε. Να δούμε αν θα επανέλθει...

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχε και το laptop (lenovo G500) φίλου μου μετά από format! Αλλά εκεί επειδή ήταν από format δεν μπορούσα να βρω τι φταίει. Έβγαζα/έβαζα drivers tpt... καμία usb δεν λειτουργούσε, ούτε καν οι USB 2.0 θύρες και δεν μπορούσα να καταλάβω τι φταίει με τίποτα.

Όταν διάβασα το ποστ του gdp77 είπα στον φίλο μου να το δοκιμάσει. Τελικά αυτό ήταν!!! Έβγαλε το rapid και δούλευαν κανονικά όλα τα USB μετά το restart.

Μετά ξανα έβαλε και το rapid χωρίς κανένα πρόβλημα. Τώρα όλα λειτουργούν ρολόι! :drinks:

Thanks [MENTION=376]gdp77[/MENTION] !!! :righton:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now