MetallicGR

Η Unreal Engine 4 δωρεάν για όλους

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Unreal Engine 4 δωρεάν για όλους]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general5.jpg[/NEWS_IMG] Η Epic Games ανακοίνωσε ότι η δημοφιλής μηχανή γραφικών Unreal Engine 4 είναι πλέον διαθέσιμη δωρεάν για οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί με το κομμάτι του development.

Όσοι αναρωτιούνται το κέρδος που θα έχει η εταιρεία από την κίνηση αυτή, η απάντηση είναι απλή. Συγκεκριμένα, οι developers θα πληρώνουν στην Epic ένα ποσοστό της τάξης του 5% (μετά τα πρώτα 3.000 δολάρια) ανά τρίμηνο, από τα έσοδα που θα αποκομίσουν πουλώντας το project τους. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι αν ένας dev πουλήσει το παιχνίδι και βγάλει κέρδος μόνο $2.900 κατά το πρώτο τρίμηνο, δεν θα πληρώσει cent! Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Epic Games Tim Sweeney, «πρόκειται για μία απλή διευθέτηση, η ρύθμιση της οποίας γίνεται αφότου καταστεί πετυχημένο το εκάστοτε project». Στη συνέχεια ο παραγωγός πρόσθεσε -μεταξύ άλλων- πως με αυτή την ενέργεια, «ακόμα περισσότεροι άνθρωποι θα είναι σε θέση να εκπληρώσουν τα δημιουργικά οράματα τους».

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι η εταιρεία εξέπληξε τους πάντες, μιας και διέθεσε την Unreal Engine 4 έναντι 19 δολαρίων το μήνα. Αυτή η κίνηση θεωρήθηκε απίστευτα γενναιόδωρη εκείνη την περίοδο, αφού μέχρι πρότινος οι προγραμματιστές έπρεπε να δαπανήσουν πολλά χρήματα για να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

[img_alt=Η Unreal Engine 4 δωρεάν για όλους]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture42145.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now