MetallicGR

Πληροφορίες για τα server Hierofalcon 64bit ARM SoCs της AMD

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Πληροφορίες για τα server Hierofalcon 64bit ARM SoCs της AMD]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd2.jpg[/NEWS_IMG] Ο επερχόμενος Hierofalcon 64bit ARM Embedded επεξεργαστής για servers θα φτάσει έναν χρόνο νωρίτερα από τους K12/Zen.

Σε αναφορά των μετόχων της, η AMD αναφέρθηκε σε μερικά επερχόμενα προϊόντα για την server αγορά. Συγκεκριμένα ο νέος embedded επεξεργαστής με κωδική ονομασία Hierofalcon αποτελείται από -έως 8- 64-bit ARM πυρήνες Cortex-A57 που χρονίζονται στα 2.0 GHz, έχοντας παράλληλα 4MB L2 cache, ενώ θα κατασκευάζονται φυσικά στα 28nm. Το embedded SoC θα έχει TDP που θα κυμαίνεται από τα 15 έως τα 30 W και θα πλαισιώνεται από PCI-Express Gen 3 bus και 10 Gb Ethernet.

Επιπλέον, μιας και τα chip θα χρησιμοποιούνται σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα, εφοδιάζονται με ξεχωριστό security processor ο οποίος υποστηρίζει την τεχνολογία TrustZone και αυξημένη προστασία. Οι πρώτοι επεξεργαστές θα εμφανιστούν μέσα στο πρώτο μισό του 2015 και θα ακολουθήσουν οι SkyBridge, πάλι 64bit ARM αρχιτεκτονικής αλλά αυτή τη φορά στα 20nm. Μέσα στο 2016 όμως η AMD έχει δρομολογήσει και τους K12/Zen επεξεργαστές x86 αρχιτεκτονικής και με υποστήριξη για DDR4 μνήμη καθώς και 95W TDP.

[img_alt=Πληροφορίες για τα server Hierofalcon 64bit ARM SoCs της AMD]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture43596.jpg[/img_alt]

[img_alt=Πληροφορίες για τα server Hierofalcon 64bit ARM SoCs της AMD]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture43595.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now