MetallicGR

Πόσο επικίνδυνες είναι οι δωρεάν Android εφαρμογές;

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Πόσο επικίνδυνες είναι οι δωρεάν Android εφαρμογές;]http://www.hwbox.gr/images/news_images/android.jpg[/NEWS_IMG] Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις Android εφαρμογές που κατεβάζουμε καθημερινά από το Play Store της Google σύμφωνα με Γάλλους ερευνητές.

Πολλοί από εμάς έχουν κατά καιρούς κατεβάσει στις συσκευές μας εφαρμογές από το Play Store οι οποίες έρχονται μαζί με διαφημίσεις στο interface τους, άλλοτε ενοχλητικές και άλλοτε όχι. Μια ομάδα Γάλλων ερευνητών βρήκε έναν τρόπο για να ελέγχει τις συνδέσεις που πραγματοποιεί η συσκευή τους με τον έξω κόσμο και συγκεκριμένα με τις υπηρεσίες των διαφημίσεων που εμφανίζονται στα προγράμματα.

Οι συνολικά 2,000 εφαρμογές, συνδέονται σε περισσότερους από 250,000 χιλιάδες ιστοτόπους και σε πάνω από 2,000 domains, από τους οποίους αντλούνται οι διαφημίσεις που "κοσμούν" το UI. Βέβαια ο κίνδυνος από τις εν λόγω συνδέσεις είναι αρκετά μικρός καθώς ένα ελάχιστο ποσοστό συνδέεται σε ύποπτες σελίδες καθώς οι υπόλοιπες εφαρμογές έρχονται από "γνωστούς" προς τη Google προγραμματιστές. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά κινδύνου επηρεάζονται και από την εγκατεστημένη έκδοση του Android. Έτσι εάν η συσκευή σας τρέχει 4.1 Jelly Bean η παλιότερο, ο κίνδυνος ίσως είναι μεγαλύτερος από ότι σε μια συσκευή που τρέχει Android 5.0 Lollipop ή νεότερο.

[img_alt=Πόσο επικίνδυνες είναι οι δωρεάν Android εφαρμογές;]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture45329.jpg[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Luigi Vigneri, Jaideep Chandrashekar, Ioannis Pefkianakis, Olivier Heen

" Τo this end, we develop an Android application to do just this; our application monitors outgoing traffic, associates it with particular applications, and then identifies destinations in particular categories that we believe suspicious or else important to reveal to the end-user. "

και παιρνει και πηγες απο το EasyList του AdBlock plus!!!!!!

πολυ καλο!!!!

πηγη: [1504.06093] Taming the Android AppStore: Lightweight Characterization of Android Applications

pdf: http://arxiv.org/pdf/1504.06093v2.pdf

Edit:

βασικα υπαρχει app του Adblock νομιζω, που ανακατευθυνει σε τοπικη θυρα τις συνδεσεις και φιλτραρει με λιστες.

Μοιαζει ομοια, "under the hood" δεν ξερω ποια ειναι καλυτερη

Edited by Yoshi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now