MetallicGR

Η Qualcomm αποκαλύπτει τον Snapdragon 818

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Qualcomm αποκαλύπτει τον Snapdragon 818]http://www.hwbox.gr/images/news_images/qualcomm.jpg[/NEWS_IMG] Ο εν λόγω επεξεργαστής τη Qualcomm διαθέτει 10 πυρήνες και θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος του MT6797 της MediaTek.

Άπλετο φως ρίχνει η Qualcomm στον επερχόμενο 10πύρηνο επεξεργαστή της που ετοιμάζει για την high end αγορά προϊόντων. Ο νέος επεξεργαστής θα εξοπλίζεται με την σχεδίαση big.Medium.LITTLE και διαθέτει τέσσερις Cortex A53 χρονισμένους στα χαμηλά 1.2GHz και συνοδεύονται από άλλους δύο, που χρονίζονται λίγο ψηλότερα στα 1,6GHz. Οι υπόλοιποι τέσσερις είναι οι νέοι Cortex A72 πυρήνες της ARM με συχνότητα λειτουργίας 2.0GHz και θα έχουν αρκετά υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση.

Το SoC θα κατασκευάζεται στα 20nm με την Qualcomm να κρατά κλειστά τα χαρτιά της αναφορικά με το timeframe που θα τον δούμε σε κάποια συσκευή. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εταιρία εργάζεται παράλληλα και τον Snapdragon 820 ο οποίος θα φέρει τους custom Kyro πυρήνες σχεδίασης Qualcomm με τη συνοδεία μερικών Cortex που θα "συμπληρώνουν" τις επιδόσεις.

[img_alt=Η Qualcomm αποκαλύπτει τον Snapdragon 818]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture45535.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now