MetallicGR

Ο CHIP είναι ο φθηνότερος υπολογιστής του κόσμου

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Ο CHIP είναι ο φθηνότερος υπολογιστής του κόσμου]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general3.jpg[/NEWS_IMG] Το Raspberry Pi αποκτά έναν ισχυρό αντίπαλο ο οποίος έχει κόστος μόλις 9 δολάρια!

Ο CHIP είναι ένας πλήρης υπολογιστής που έχει ως βάση το Allwinner A13 SoC στα 1GHz συνοδευόμενο από 512MB RAM, ενώ τρέχει OS βασισμένο σε Debian αν και ο κάθε χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει οποιαδήποτε ARM συμβατή Linux διανομή επιθυμεί. Οι διαστάσεις του είναι αρκετά μικρές ενώ το ίδιο μικρή είναι και η τιμή στην οποία διατίθεται και δεν ξεπερνά τα $9! Το hardware του είναι open source όπως και το λογισμικό του, με την εταιρία ανάπτυξης να προτρέπει από το Kickstarter όσους ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν καινοτόμες θήκες για το προσιτό τους σύστημα.

Διαθέτει WiFi και bluetooth για σύνδεση περιφερειακών όπως πληκτρολόγια και ποντίκια ενώ μπορεί να τρέξει το Libre Office για επεξεργασία κειμένου, φυλλομετρητών όπως ένας κανονικός υπολογιστής. Επίσης υπάρχει και ο browser Chromium προεγκατεστημένος για βασικό σερφάρισμα στο διαδίκτυο. Τέλος, αποτελεί μια εύκολη λύση εκμάθηση κώδικα αφού έρχεται φορτωμένο με το πρόγραμμα Scratch που απλοποιεί την δημιουργία παιχνιδιών, animation και πολλών ακόμη.

[img_alt=Ο CHIP είναι ο φθηνότερος υπολογιστής του κόσμου]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture45553.jpg[/img_alt][img_alt=Ο CHIP είναι ο φθηνότερος υπολογιστής του κόσμου]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture45554.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Πελάτης: Ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι παρακαλώ.

Πωλητής: Αμέσως. 20? παρακαλώ.

Πελάτης: Τι λες ρε κλέφτη που θες 20?. Είναι δυνατόν ένα ποντίκι και πληκτρολόγιο να κοστίζουν παραπάνω από όσο πήρα το pc?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now