Ali8inoS

Θέμα με COOLERMASTER NEPTON 140XL

Recommended Posts

Καλησπέρα καταρχάς στο forum, αρχές Οκτώβρη του 14 προχώρησα στην αγορά της υδροψυξης του τίτλου μιας και την βρήκα σε σχετικά καλή τιμή από το e-shop η τοποθέτηση έγινε μετά από 10 μέρες περίπου της αγοράς, λόγο χρόνου, λοιπόν όταν την τοποθέτησα στο κουτί παρατήρησα ότι στην πάνω δεξιά γωνία του radiator δεν βίδωνε καμία απ τις 4 βίδες που διέθετε η συσκευασία(στις υπόλοιπες γωνίες βίδωσαν κανονικά) 1η ξενερα, η 2η ξενερα ήρθε όταν την έβαλα να δουλέψει και έκανε αρκετό θόρυβο ακόμα και σε χαμηλές στροφές του ανεμιστήρα(έχω συνδεδεμένο μόνο τον 1 απ τους 2,αν βάλω και τον 2ο νομίζω θα πετάξει το κουτί μετά :P)

Καμία ιδέα κανείς?

Link to comment
Share on other sites

Δεν βιδώνει λέγοντας, έχει "κλωτσήσει" τα σπειρώματα της; Σου έδωσε την εντύπωση ανοιγμένης συσκευασίας όταν την πήρες;

Για το άλλο με το θόρυβο, η AsRock έχει αρκετά ικανό fan profile, βάλ'την να κόβει επιπλέον στροφές στο idle.

Link to comment
Share on other sites

Δεν πιάνει καθόλου η βίδα γυρνάει συνέχεια..όταν την πήρα δεν είχε ζελατίνα το κουτί απέξω όπως σε κάτι unboxing που είδα αλλά δεν παρατήρησα κάτι πειραγμένο μέσα όταν το άνοιξα, δεν έδωσα και πολύ βάση να πω την αλήθεια.. Πάντως στο e-shop μου έχει ξανατύχη ανοιγμένη συσκευασία(εκεί έκανε μπαμ ότι ήταν)συγκεκριμένα στην οθόνη της υπογραφής μου, αλλά αφού λειτουργούσε κανονικά δεν μπήκα στην διαδικασία...

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι αυτές δεν είχαν ζελατίνα απ' έξω, απλά σε ρώτησα γιατί μία τέτοια ζημιά μόνο από βέβηλο χεράκι μπορεί να έγινε.

Δεν έχω ιδέα πως θα σε αντιμετωπίσουν αν θέλεις να την επιστρέψεις, πάντως αν θέλεις, με μία λίγο πιο φαρδιά βίδα ίσως μπορείς να το σώσεις. Απλά πρόσεχε το μήκος της να είναι μαζεμένο μην βρίσκει κάπου που δεν πρέπει. Από την άλλη, αν οι υπόλοιπες τρεις πιάνουν σωστά, λογικά δεν έχεις θέμα με κραδασμούς κτλ.

edit: Νομίζω ότι στο BIOS έχει ρυθμίσεις για το κάτω όριο του ανεμιστήρα, ναι. Στην καρτέλα H/W Monitor πρέπει να είναι.

Edited by caution
Link to comment
Share on other sites

Στο παρακάτω

έχει ζελατίνα πάντως, θα την είχα γυρίσει πίσω εδώ και καιρό απλά βαριέμαι την διαδικασία να περιμένω μέχρι να την τσεκάρουν κλπ κλπ, επίσης δεν έχω και στοκ cooler για να βάλω.. Πάντως από δικό μου χέρι δεν έγινε ζημιά και πως να γίνει κιόλας αφού η βίδα δεν "έπιανε" καθόλου, σα να "κολυμπαγε" πως να το πω:ambivalence: Edited by Ali8inoS
Link to comment
Share on other sites

( Χμμ... θα ορκιζόμουν ότι έχω δει ολοκαίνουργιες 280άρες χωρίς ζελατίνη, από eshop. Παίζει άλλα regions να παραλαμβάνουν άλλες παρτίδες; Τι να πω... )

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχουν ζελατίνες οι υδροψύξεις. Διαφέρουν όλες από παραγωγή σε παραγωγή και από region σε region.

Εάν την είχες γυρίσει όταν την πήρες, λογικά θα στην είχαν αλλάξει.

Αλλά από τον Οκτώβριο έχουν περάσει κοντά 7 μήνες και ειναι λογικό αυτό που λές να είναι αμφιλεγόμενο.

Με παξυμαδάκια δεν παίζει να κάνεις δουλειά? :)

Link to comment
Share on other sites

Βρήκα λύση, το κουτί είχε μέσα άλλες 8 βίδες πιο κοντές και πιο χοντρές και βιδώνουν μια χαρά χωρίς κανένα θέμα, απλά αναγκάστηκα να την βάλω πάνω στο κουτί κ όχι πίσω όπως ήταν πριν, λόγω του ότι δεν φτάνουν αυτές οι βίδες λόγο μήκους.

Υ.Σ. 1) Σε αρκετά unbox που είδα είχαν ζελατίνα πάντως και η 140xl και η 280L

Υ.Σ. 2) Την επόμενη φορά που θα αγοράσω κάτι απ το e-shop θα το τσεκάρω την συσκευασία πριν πάω σπίτι, γιατί δεν είναι πρώτη φορά πού γίνεται αυτό.

Edited by Ali8inoS
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now