MetallicGR

Raspberry Pi 2 @1.5GHz σε υγρό άζωτο

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Raspberry Pi 2 @1.5GHz σε υγρό άζωτο]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums497-picture44580.jpg[/NEWS_IMG] Ο Αμερικάνος overclocker με το ψευδώνυμο Zen1 έτρεξε HWBOT Prime στην εκπληκτική για τις δυνατότητες του chip συχνότητα των 1500MHz!

Το Raspberry Pi 2 ξεπέρασε για λίγο τα 2000pps κάτι που ισούται με περίπου την μισή ισχύ ενός Pentium G3258 χρονισμένο στα 4.8GHz. Το System on Chip του νέου Pi είναι τετραπύρηνο και ο overclocker επιστράτευσε ένα ιδιαίτερα λεπτό κάνιστρο το οποίο στήριξε στις τέσσερις γωνιακές τρύπες του PCB του νέου Pi 2. Ο υπερχρονισμός του εν λόγω συστήματος έχει αρκετό ενδιαφέρον καθώς οι overclockers καλούνται να τρέξουν το HWBOT Prime σε Linux, πειράζοντας μερικά αρχεία του λειτουργικού συστήματος που τρέχει από μια microSD κάρτα!

[img_alt=Raspberry Pi 2 @1.5GHz σε υγρό άζωτο]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture45893.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

γιατι μπορει και γιατι κανεις δεν το εχει κανει

και εγω το εχω το model b+ στα 1000 mhz

το B μου δουλεύει εδώ και μήνες καθημερινά (openelec, ψύκτρες, με SD+USB όμως για να αποφύγω τα corruption) στα 1000/500/500/5, απροβλημάτιστα.

Το Β2 μου με το που δοκίμασα να ξεπεράσω τα 1000, τράβηξε ένα καλό corruption η SD... και τα παράτησα.

Στο Pi1 πάντως (από άποψη media playback μιλάω πάντα) είχε τρελή βελτίωση με O/C, έπαιζε βαρύτερα αρχεία (μεγαλύτερου bitrate). Στο Pi2 δεν είδα καμία βελτίωση... προφανώς τα όποια bottlenecks είναι πλέον αλλού...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now