MetallicGR

Σε ανάπτυξη SSDs με μνήμες 3D Xpoint από την Intel

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Σε ανάπτυξη SSDs με μνήμες 3D Xpoint από την Intel]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel3.jpg[/NEWS_IMG] Η Intel ετοιμάζει μια νέα στρατιά από SSDs οι οποίοι θα βασίζονται στη νέα τεχνολογία 3D Xpoint που έχει αναπτύξει σε συνεργασία με την Micron.

Η εν λόγω τεχνολογία θα ωθήσει τα IOPS περίπου 5.5 φορές πιο πάνω από τι τα σημερινά drives (σαν παράδειγμα η εταιρεία διαλέγει τον DC P3700) και ήδη γνωρίζουμε την ονομασία του, όπως αποκαλύφθηκε στα πλαίσια του Intel Developer Forum. Ο Intel Optane θα κατασκευάζεται σε όλα τα γνωστά και σύγχρονα form factors όπως M.2/NGFF, SATA-Express, PCI-Express σαν κάρτα επέκτασης και φυσικά θα υποστηρίζει το νέο πρωτόκολλο επικοινωνίας NVMe, που μιλάει πιο άμεσα με τον ελεγκτή σε αντίθεση με το παλιό AHCI το οποίο είχε κατασκευαστεί με βάση τους σκληρούς δίσκους.

Επιπλέον, όπως γνωρίζετε και από το προηγούμενο άρθρο μας, η τεχνολογία 3D Xpoint σχεδιάστηκε με την πολύτιμη βοήθεια και της Micron κάτι που σημαίνει πως διαθέτει ίσα δικαιώματα χρήσης και σε δικά τα drives, που σημαίνει ότι μαζί με τον Optane θα δούμε και drives από την Micron αλλά και την Crucial στο άμεσο μέλλον.

[img_alt=Σε ανάπτυξη SSDs με μνήμες 3D Xpoint από την Intel]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture51143.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now