MetallicGR

Τα μισά Apple A9 SoC είναι της TSMC

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Τα μισά Apple A9 SoC είναι της TSMC]http://www.hwbox.gr/images/news_images/apple2.jpg[/NEWS_IMG] Σύμφωνα με αναφορές απο πηγές της βιομηχανίας η TSMC παράγει ελαφρώς μεγαλύτερη* ποσότητα των νέων A9 επεξεργαστών των νέων iPhone 6S.

Μέχρι στιγμής, όπως είχαμε αναφέρει και σε παλιότερο άρθρο, η TSMC και η Samsung είναι οι δύο μοναδικές εταιρίες - υπεύθυνες για τη κατασκευή του νέου A9 επεξεργαστή της Apple στα εργοστάσιά τους. Αυτά που φτιάχνονται στην TSMC είναι στα 16 nm FinFET ενώ η Samsung τα κατασκευάζει στη λιθογραφία των 14 nm έχοντας σχεδόν μηδενικές διαφορές μεταξύ τους, αν και είναι κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί.

Οι νέοι επεξεργαστές των iPhone 6S και 6S Plus παρέχουν αρκετά υψηλότερες επιδόσεις από ότι τα προηγούμενα μοντέλα και μέσω του developer Hikaru Wang, γίνεται γνωστό πως η TSMC κατασκευάζει το 51% των συνολικών A9 SoC, κάτι που αναλύεται χοντρικά σε 5 στους 10 επεξεργαστές, κάτι που δε γνωρίζαμε νωρίτερα. Ο εν λόγω Developer έφτιαξε μια εφαρμογή ονόματι CPU Identifier η οποία αναλύει το hardware και βρίσκει ποιανού κατασκευαστή είναι ο επεξεργαστής. Η πηγή αναφέρει πως τα αποτελέσματα κλίνουν προς το μέρος της TSMC ενώ πλέον φαίνεται πως το μερίδιο αγοράς μεταξύ των δύο εταιριών είναι παρόμοιο αγγίζοντας το 51,79% για την TSMC και το 48,21% για την Samsung.

*Τα στατιστικά αλλάζουν γρήγορα, ανάλογα με τους χρήστες που τρέχουν το πρόγραμμα και εμπλουτίζουν τη βάση δεδομένων του developer.

[img_alt=Τα μισά Apple A9 SoC είναι της TSMC]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture52183.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now