MetallicGR

Bloatware αντίστοιχο με το Super Fish βρέθηκε σε υπολογιστές Dell

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Bloatware αντίστοιχο με το Super Fish βρέθηκε σε υπολογιστές Dell]http://www.hwbox.gr/images/news_images/dell.jpg[/NEWS_IMG] Σύμφωνα με το The Verge, το φαινόμενο παρατηρείται σε μερικούς υπολογιστές της Dell που έρχονται με προεγκατεστημένα Windows.

Το πιστοποιητικό που βρέθηκε, θυμίζει έντονα αυτό της Lenovo, που αποκαλύφθηκε στις αρχές του έτους. Χρήστες, βρήκαν σε πολλά Inspiron 5000 και XPS 15, ενώ ακόμα και το The Verge το βρήκε σε ένα XPS 13 αφήνοντας να εννοηθεί πως μπορεί να βρίσκεται και σε πολλά ακόμα, άσχετα από τη σειρά. Το πιστοποιητικό, μπορεί και καταγράφει τις προτιμήσεις του χρήστη, αλλά και τις αναζητήσεις του στο διαδίκτυο, υλικό που χρησιμοποιείται στη συνέχεια από διαφημιστικές εταιρίες.

Η ισχύς του πιστοποιητικού είναι αρκετά μεγάλη, μιας και δε διαγράφεται, παρά μόνο μετά την απεγκατάσταση των Dell Foundation Services, όπως ανέφερε χρήστης στο forum του ArsTechnica. Σε δήλωσή της στο Verge, η Dell τόνισε πως εξετάζει το ζήτημα, λέγοντας πως ο πρωταρχικός στόχος της, είναι η διασφάλιση της ασφάλειας των πελατών της.

[img_alt=Bloatware αντίστοιχο με το Super Fish βρέθηκε σε υπολογιστές Dell]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture55646.png[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now