MetallicGR

Το Vulkan API έρχεται στο SteamOS της Valve

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Το Vulkan API έρχεται στο SteamOS της Valve]http://www.hwbox.gr/images/news_images/steam1.jpg[/NEWS_IMG] Η Valve προσθέτει υποστήριξη Vulkan API στο SteamOS ευελπιστώντας σε γρήγορη απορρόφησή του από την gaming κοινότητα και η NVIDIA έρχεται με νέους drivers.

Τα πρώτα αποτελέσματα του low level API στο Linux ήταν αρκετά θετικά αφήνοντας δεύτερο με μικρή σχετικά διαφορά τον πιο γνωστός renderer, OpenGL. Συγκρινόμενος με τα Windows και το DirectX (11, 12) είναι σχετικά πίσω σε επιδόσεις παρά την "καλύτερη σχέση" που έχει με το hardware. Το SteamOS που έχει ως βάση το Linux είναι ένα λειτουργικό σύστημα που προορίζεται καθαρά για gaming, έχοντας ενσωματωμένο το Steam και τα σχετικά καλούδια του. Η NVIDIA είναι από τις πρώτες εταιρίες που προσφέρει αυξημένη υποστήριξη στο εν λόγω λειτουργικό σύστημα ενώ άλλες μεγάλες του χώρου όπως η Intel παρέχουν μηδαμινή υποστήριξη (experimental έκδοση) μέχρι στιγμής με στόχο τη κυκλοφορία open source drivers στο μέλλον. Η AMD τοποθετείται και αυτή στην ίδια κατηγορία με την Intel, έχοντας όμως βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν ενώ λέγεται πως σύντομα θα αντικαταστήσει τον παλιό fglrx driver με τον AMDGPU.

Η είδηση είναι σημαντική, μιας και όπως προείπαμε όταν μιλάμε για Linux, τότε το Vulkan είναι ένα αρκετά υποσχόμενο πρότυπο απεικόνισης ενώ για την ώρα, μόνο όσοι έχουν NVIDIA GPU και κάποιο συμβατό παιχνίδι όπως το Talos Principle μπορούν να πάρουν μια γεύση των βελτιωμένων επιδόσεων κάνοντας κλικ εδώ.

[img_alt=Το Vulkan API έρχεται στο SteamOS της Valve]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture59758.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now