VeRxus

budget 2o μηχάνημα - 2016 AM3?

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά.

Για λόγους υγείας τους επόμενους 4-5 μήνες θα φύγω από την Κρήτη που σπουδάζω και θα γυρίσω Αθήνα. Αυτό σημαίνει οτι θα αφήσω και το πολυαγαπημένο μου desktop (4690k, z97 xtreme4, r9 390, 16gb ddr3) εκέι :Ρ. Εδώ υπάρχει ένα μηχάνημα του 2007 με intel pentium 4 και 2gb ddr2 ram (αλήθεια κάτι άκουγα ότι επειδή είναι σπάνιες οι ddr2 πιάνουν μερικά χρήματα, ισχύει;) το οποίο είναι επιοικώς για πέταμα :Ρ. Έτσι αποφάσισα να πάρω για εδώ μερικά κομμάτια της προκοπής για να κάνει η οικογένεια μου ανθρώπινη multimedia και internet χρήση και εγώ όποτε έρχομαι να φέρνω μαζί μου την gpu που δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο να την μετακινήσεις και να παίζω.

tl'dr: Ουσιαστικά θέλω ενα budget pc για απλή χρήση internet & multimedia από την οικογένεια στο οποίο όταν έρχομαι να βάζω πάνω την r9 390 και να παίζω :).

Το κύριως θέμα μου είναι σε τι πλατφόρμα να πάω. Αξίζει την σήμερον ημέρα να αγοράσει κανείς 6300 η 8320 πχ? Η να πάω καλύτερα σε 1151 και i3? O i3 ή οι αντιστιχοι της amd υπάρχει περίπτωση να κάνουν bottleneck την 390? Τι θά κάνατε στην θέση μου δεδομένου του ότι το budget είναι περιορισμένο; Επίσης πόσα Watt τροφοδοτικό θα χρειαστώ για την 390; Στο main rig έχω ενα των 750 αλλά νομίζω μπορώ και με λιγότερα εδώ ;Ρ. Ο ssd είναι αυτονόητος. Οι προτάσεις σας είναι παραπάνω απο καλοδεχούμενες :).

P.S: Σε περίπτωση που σας προβήματίζει τι θα γίνει με την gpu οταν θα παίρνω την δικια μου αν πάω σε amd σύστημα o παλιος υπολογιστής έχει μια παλια sapphire η οποία είναι οκ για non gaming.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα φίλε [MENTION=5]GoriLLakoS[/MENTION],

Μιλαμε για περιπου 350-400? cpu mobo psu ssd. Κοίταξα τις αγγελίες αλλά κυρίως έβρισκα i7 στα 200+. Θα ξανακοιτάξω πάντως :). Σε ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now