MetallicGR

Διπλασιάστηκαν τα 0-day exploits μέσα στο 2015

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Διπλασιάστηκαν τα 0-day exploits μέσα στο 2015]http://www.hwbox.gr/images/news_images/software.jpg[/NEWS_IMG] Οι hackers σκαρφίζονται συνεχώς νέους τρόπους για να μολύνουν τα συστήματα των χρηστών ενώ το 2015 σημειώθηκε μια σημαντική αύξηση στις επιθέσεις.

Ο αριθμός των "0-day exploits" ή αλλιώς, μια έννοια που επινοήθηκε από τους developers προγραμμάτων προστασίας από ιούς και αναφέρεται στο χρονικό περιθώριο που έχουν για την αντιμετώπιση του κακόβουλου λογισμικού που στην προκειμένη περίπτωση αντιστοιχεί σε μια ημέρα. Σύμφωνα με την Symantec, ο αριθμός των 0-day exploits ανήλθε στις 54, ένας πρωτάκουστος αριθμός αφού το προηγούμενο μόλις έτος ο αριθμός δεν ξεπέρασε τις 24 απειλές. Η αύξηση λέγεται ότι προήλθε μερικώς από το σκάνδαλο της Ιταλικής εταιρίας παρακολούθησης Hacking Team ενώ εξίσου μεγάλο μερίδιο ευθύνης φαίνεται πως φέρει και η Adobe με το γνωστό λογισμικό της, Adobe Flash.

Από τις 54, οι 10 ευθύνονται στο συγκεκριμένο λογισμικό κάτι που αντιστοιχεί στο 17% των συνολικών απειλών που εμφανίστηκαν στον χάρτη του διαδικτύου. Στη λίστα βρίσκεται και η Microsoft με άλλες 10 0-day επιθέσεις οι οποίες αντιστοιχούν σε διαφορετικό λογισμικό όπως έξι για τα Windows, δύο για τον Inernet Explorer και άλλες δύο για τη σουίτα εφαρμογών Office. Οι εταιρίες που σχεδιάζουν προγράμματα ασφαλείας όμως έχουνε γίνει αρκετά πιο αποδοτικές ως προς την αποτελεσματικότητα καθώς κατά μέσο όρο, το 2015 χρειάστηκαν μια ακριβώς ημέρα για την επούλωση των προβλημάτων σε αντίθεση με 59 ημέρες κατά το 2014, ενώ ο συνολικός αριθμός που τα συστήματα έμειναν "ακάλυπτα" δεν ξεπέρασε τις επτά ημέρες, σε αντίθεση με τον τεράστιο αριθμό των 295 ημερών για το 2014.

[img_alt=Διπλασιάστηκαν τα 0-day exploits μέσα στο 2015]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture62211.png[/img_alt][img_alt=Διπλασιάστηκαν τα 0-day exploits μέσα στο 2015]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture62210.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now