JC_Denton

[Φήμη]: Η Intel ετοιμάζει νέο ΑΡΙ γραφικών για τον Larrabee ?

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f960f85.jpg[/WRAPLEFT]Όπως μας μεταφέρουν οι άνθρωποι του Fudzilla, η Intel ίσως δοκιμάσει να κατασκευάσει και να διαδόσει το δικό της ΑΡΙ, πείθωντας τον κόσμο ότι θα είναι καλύτερο από τα DirectX 11 και OpenGL 3.0.

Αν και για τις προηγούμενες ειδήσεις που πήραμε από το Fud σήμερα είμαστε σίγουροι, για αυτήν εδώ ίσως πρέπει να είμαστε λίγο σκεπτικοί. Ο Larrabee της Intel θα είναι μια πολυπύρηνη κάρτα γραφικών που θα μπορεί να τρέξει και OpenGL και DirectX, οπότε μια τέτοια κίνηση θα ήταν ίσως "αυτοκτονία" για τη νέα GPU, εκτός κι αν φυσικά καταφέρει να μας δείξει τόσο καλά γραφικά (μέσω του Ray Tracing), τα οποία θα μας πείσουν όντως (καθώς και τους απανταχού Developers) για την ανωτερότητά της.

Σκεφτείτε ότι η Microsoft ελέγχει μέσω του DirectX πάνω από το 90% των παιχνιδιών στην αγορά του PC, κάτι το οποίο πολύ δύσκολα θα αλλάξει η Intel με ένα νέο ΑΡΙ.

Όπως σας είπαμε, ας είμαστε σκεπτικοί. O Larrabee θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2009 με αρχές του 2010, οπότε θα μπορούμε τότε να ξέρουμε σίγουρα το τι θα συμβεί.

Link to comment
Share on other sites

Λογική η κίνηση από Intel, εφόσον η αρχιτεκτονική του Larrabee δεν εκμεταλλεύεται από το DX. (Και δεν ξέρω αν είναι εφικτό να γίνει).

Πάντως η Μ$ μέσω του DX δεν ελέγχει μόνο το 90% των παιχνιδιών (και τη συντριπτική πλειοψηφία των game developers), αλλά έχει φτάσει στο σημείο να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ το OS της. (Θες DXxx? Πάρε WINxx.)

Επίσης ξέρουμε defacto ότι το DX δεν είναι efficient. Οι κάρτες μας έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ υπολογιστική ισχύ (και αυτό αποδεικνύεται με το CUDA και το STREAM), αλλά με κάθε καινούριο τίτλο πρέπει να σκάμε και 500άρικα για να παίζουμε αξιοπρεπώς.

Μήπως λοιπόν θα ήταν ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΗ εξέλιξη όχι μόνο να κυκλοφορήσει το νέο API, αλλά και να κατορθώσει η Intel να "κερδίσει" κάποιους developers ;

Link to comment
Share on other sites

Μην το λες - θα κάνεις ανταλλαγή ένα τύραννο για έναν άλλο? Η νομίζεις ότι το API θα το βγάλει η Intel τόσο εύκολα σε όλες τις πλατφόρμες (ή ότι η MS, βλέποντας τον ανταγωνισμό θα βγάλει το DX και αλλού <-- αδύνατο imo)?

Δεν ξέρω, πραγματικά αν κάνει κάτι τέτοιο η Intel (που μπορεί ΑΝΕΤΑ να τρέχει OpenGL και DX, x86 αρχιτεκτονική είναι) θα πρέπει να δείξει ΠΟΛΥ καλά και εντυπωσιακά δείγματα επιδόσεων και γραφικών, ώστε να πείσει τους πελάτες της.

Link to comment
Share on other sites

θα κάνεις ανταλλαγή ένα τύραννο για έναν άλλο?

Χαλαρά... Κάπου στο μεσοδιάστημα, όταν και οι 2 θα έχουν 50% τα ευρώ μου θα αποκτήσουν ξαφνικά τεράστια αξία...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now