MetallicGR

Γιατί το DOOM τρέχει σε OpenGL/Vulkan; Η id software εξηγεί!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Γιατί το DOOM τρέχει σε OpenGL/Vulkan; Η id software εξηγεί]http://www.hwbox.gr/images/news_images/fps1.jpg[/NEWS_IMG] Το studio ανάπτυξης του τίτλου εξηγεί τα πλεονεκτήματα των OpenGL/Vulkan API έναντι των DX11/DX12 της Microsoft και πως την οδήγησαν στη χρήση των πρώτων στο νέο τους DOOM.

Το νέο DOOM που κυκλοφόρησε προ λίγων μηνών αποτελεί τη προσπάθεια της id Software για ολική επαναφορά του franchise στις ρίζες του, και έχοντας αποσπάσει αρκετά θετικές κριτικές, θεωρούμε ότι το κατάφερε και με το παραπάνω. Το παιχνίδι όταν κυκλοφόρησε χρησιμοποιούσε το OpenGL API, ένα σχετικά παλιό πρότυπο απεικόνισης όμως σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης, θεωρείται αρκετά πιο παραμετροποιήσιμο σε σχέση με τα αντίστοιχα DirectX 11/12 της Microsoft.

Όπως δηλώνει εκπρόσωπος της id, η ομάδα δεν αντιμετώπισε προβλήματα με τη χρήση του OpenGL αν και σημείωσε πως λόγω της μικρής αποδοχής του από τη κοινότητα των developers, οι κατασκευαστές GPU ρίχνουν περισσότερο βάρος στη βελτιστοποίηση DirectX games στους drivers τους. Όμως, στο OpenGL υπάρχουν περισσότερες επεκτάσεις και είναι λιγότερο περιορισμένο σε αντίθεση με τα DirectX APIs της Microsoft.

Ο σημαντικότερος ίσως περιορισμός του DirectX είναι η χρήση του αποκλειστικά στη πλατφόρμα λειτουργικών συστημάτων Windows κάτι που δεν συμβαίνει στη περίπτωση του OpenGL ή του Vulkan, που κυκλοφόρησε ως update μέσα στον μήνα, που μπορεί να τρέξει και σε άλλα λειτουργικά συστήματα όπως το Linux και το Mac OS X.

Επιπλέον, η id software σημείωσε πως το Vulkan έχει αρκετά κοινά τόσο με το DirectX 12 όσο και με το Mantle της AMD λέγοντας μάλιστα πως το τελευταίο έδωσε ουσιαστικά το έναυσμα για τη δημιουργία των δύο πρώτων. Επιπλέον, σε αντίθεση με το DirectX 12, το Vulkan μπορεί να τρέξει και στα Windows 7 και 8, που είναι δύο OS με μεγάλο μερίδιο αγοράς ακόμη και σήμερα.

[img_alt=Γιατί το DOOM τρέχει σε OpenGL/Vulkan; Η id software εξηγεί]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture67715.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now