JC_Denton

Η Intel ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά το νέο R0 Stepping για τον Core 2 Q8200 !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f960f85.jpg[/WRAPLEFT]To TC Magazine ανέφερε χτες σε είδησή του ότι η Intel ετοιμάζει μια μικρή αναβάθμιση στον μικρότερό της 4πύρηνο CPU, τον Core 2 Quad Q8200 των 45 nm και 2.33 GHz.

Έτσι, από το M1 Stepping, ο επεξεργαστής θα περάσει τον ερχόμενο μήνα στο R0 Stepping. Πιο συγκεκριμένα, από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 20 Απριλίου 2009 θα προμηθεύει η εταιρεία τον "καινούριο" CPU στα καταστήματα, ενώ θα έχει αρκετές αλλαγές στην ενεργειακή του διαχείρηση.

Αναλυτικότερα, θα έχει καινούριο S-Spec και MM numbers, το CPUID του θα γίνει 10677 από 1067Α, ενώ θα αποκτήσει Power State Indicator υποστήριξη για τα chipsets της σειράς 4 της Intel. Περαιτέρω, θα του δώσουν και τις δυνατότητες Extended Stop Grant State, Deep Sleep State και Deeper Sleep State, καθώς και τις νέες εντολές XSAVE/XRSTOR.

Για όλα αυτά, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί κάποιο BIOS Update στις μητρικές μας, έτσι ώστε να τον υποστηρίξουν πλήρως. Προς το παρόν, κάποιο νέο για την τιμή του, δεν έχει ακουστεί.

Link to comment
Share on other sites

Φημολογείται ότι ο Q8200s (και καλά είναι energy efficient, αλλά αλήθεια πόσο energy efficient μπορεί να είναι ένας quad core) [ btw, θα έχουν και αυτοί λανθάνουσα μνήμη = 2x2MB ] ότι η τιμή τους θα είναι γύρω στα 240? ... IMHO μεγάλη διαφορά τιμής για ένα s ...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now