George_o/c

H nVidia αλλάζει chief scientist, αλλαγές και στην direction του GPU Development ?

Recommended Posts

[wrapleft]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c42b46ba739.jpg[/wrapleft]Σας μεταφράζουμε ένα κομμάτι από xbitlabs :)

Η nVidia ανακοίνωσε χθες ότι ο William J. Dally, chairman από το Stanford Universityʼs computer science department και Vice president of nVidia research, αντικαθιστώντας τον βετεράνο πλέον chief scientist David Kirk. Η αλλαγή αυτή ίσως σημαίνει ότι η nVidia κάνει στροφή στην κατεύθυση των GPU development που έχει μέχρι τώρα ...

Ο David Kirk αφήνει τη θέση του στον κύριο Dally, μετά από 12 χρόνια ως chief scientist. O Kirk είναι εφευρέτης 50 patents & patents applications που σχετίζονται με το graphics design, και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 50 άρθρα στην τεχνολογία γραφικών. Το 2002 έλαβε το SIGGRAPH Computer Graphics Achievement Award για τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στην μεταφορά high-performance computer graphics systems στην "μαζική" αγορά. Πριν τη θέση του στην nVidia, εργάστηκε στο Apollo Systems Division, στην HP στους εμπορικούς RISC microprocessors, αλλά και σε μία εταιρία video games.

"Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον David για την τεράστια επίδραση που είχε στην nVidia. Η τεχινική και στρατηγική διορατικότητά του μας βοηθήσουμε να ενεργοποιήσουμε έναν νέο κόσμο visual computing. Όλοι μας θα συνεχίσουμε να οφελούμαστε από την συνεισφορά του.", είπε ο Jen-Hsun Huang, president και chief executive officer στην nVvidia.

Ο Bill Dally, σε αντίθεση με τον Kirk, ειδικεύεται σε parallel computing technologies όπως επίσης και interconnection networks, όχι σε graphics. Διαβάζοντας την βιογραφία του στo site του Stanford University, o Dally δούλευε από το 1989 σε πολλούς από τους υπερ-υπολογιστές τους, όπως τα μοντέλα T3D, T3E και Black Widow. Επιπροσθέτως, είναι συνιδρυτής των Velio Communications and Stream Processors companies. Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 200 papers, και είναι συγγραφέας των textbooks, Digital Systems Engineering and Principles και Practices of Interconnection Networks.

Στο Stanford University, ο Dally είναι από το '97 καθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών, και πρόεδρος του Computer Science Department από το 2005. Πρόσφατα αποτέλεσε πρόσωπο κλειδί στο Pervasive Parallelism Lab (PPL), μία προσπάθεια πολλών γιγάντων της tech industry (AMD, HP, IBM, Intel Corp., Nvidia Corp., Sun Microsystems) μαζί με το Stanford University, που στόχευε στην ανάπτυξη dedicated parallel computing platform.

Είναι φανερό ότι ο Dally, ενώ είναι ειδικός στο parallel computing, έχει πολύ μικρό background σε εμπορικές εταιρείες και δεν έχει εργαστεί ποτέ πάνω στο graphics processing και τα video games.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ένα από τα projects που ασχολείται αυτόν τον καιρό στο Stanford είναι η δημιουργία του ELM (efficient low-power microprocessor), που μοιάζει ιδιαίτερα στους Larrabee της Intel και τους Cell processors.

Γεγονός είναι ότι η nVidia δήλωσε ευθέως ότι τον προσέλαβαν εξαιτίας της πείρας του στο parallel computing, και όχι βασιζόμενοι computer graphics background του.

"Χαίρομαι ιδιαιτέρως που καλωσορίζω τον Bill στην εταιρεία μας σε μία, αν μη τι άλλο, περίοδο αλλαγής πορείας για την εταιρεία μας. Η εξαιρετική δουλειά του στο Stanford University πάνω στους steam processors, επηρέασε σε μεγάλο βαθμό όλους μας εδώ στην nVidia. Όντας ένας από τους πιο οξυδερκής ιδρυτές παγκοσμίως στο parallel computing, καταλαβαίνει το πάθος που έχουμε για την εξέλιξη των GPUs σε ένα general purpose parallel processor και πως αυτό γίνεται πλέον η ψυχή του home PC, μέρα με τη μέρα. Η φήμη τους σαν καινοτόμος στην βιομηχανία μας είναι αδιαμφισβήτητη. Είναι ειλικρινά τιμή μας να έχουμε έναν θρύλο σαν το Bill στην εταιρία μας", δήλωσε ο Jen-Hsun Huang.

Από ότι καταλαβαίνουμε λοιπόν, η nVidia προσπαθεί να ανταγωνιστεί τον Larabee ;) Πολύ καλή κίνηση !

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now