JC_Denton

Νέο Roadmap των Phenom II δείχνει τον 995 στα 4 GHz !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f942b3a.jpg[/WRAPLEFT]Σίγουρα θυμάστε την είδηση αυτή, για τα νέα μοντέλα των AMD Phenom II - σύμφωνα με το ATi-Forum.de, μάλλον θα πρέπει να την ξεχάσετε!

Ο λόγος είναι απλός - αυτά που μας δείχνει το TechPowerUp, με βάση όσα βλέπουμε από το "καινούριο" Roadmap που παρουσίασε το Γερμανικό site, βγαίνουν ανακριβή! Έτσι, με τα νέα δεδομένα, μιλάμε για επεξεργαστές Phenom II που θα πιάνουν μέχρι και τα 4 GHz σε default συχνότητες, των οποίων η κυκλοφορία θα γίνει μέχρι το 2010!

Το "νέο" Roadmap των επεξεργαστών Phenom II:

46498528f881a43.jpg

Ας πάρουμε όμως λίγο τα πράγματα από την αρχή, ώστε να καταλάβετε για ποιο λόγο έγινε το όλο μπέρδεμα - και εν τέλει φυσικά, αν όλα αυτά που διαβάζετε είναι αληθή, ή απλά φήμες.

Καταρχάς, και τα δύο Roadmaps κατασκευάστηκαν από την ιστοσελίδα News-AMD.de, η οποία το μόνο που ήξερε σαν δεδομένο, ήταν η κυκλοφορία του AMD Phenom II 950 στα 3.1 GHz, καθώς και του Phenom II 990. Έτσι, κυκλοφόρησαν ένα Roadmap, το οποίο ανέφερε ως πιθανά, τα βήματα των 100 MHz ανά δεκάδα αύξησης του μοντέλου του CPU (950, 960, 970, 980 & 990).

Όμως, όπως λένε οι ίδιοι, έμαθαν από 2 αξιόπιστες πηγές πως το Roadmap αυτό δεν ήταν σωστό, καταλήγοντας έτσι στο να "μαντέψουν" το επόμενο, παρουσιάζοντας το παραπάνω ως το σωστό, με τα βήματα των 100 MHz ανά 5άδα αύξησης του αριθμού του μοντέλου του CPU (950, 955, 960, 965, κ.ο.κ.).

Έτσι τελικά, μιλάμε για μια ξεκάθαρη φημολογία, χωρίς να έχει αποδειχθεί απολύτως τίποτα για την αξιοπιστία των πηγών της. Καλό λοιπόν θα είναι να είμαστε σκεπτικοί, αν και σίγουρα αρκετοί εύχονται τα νέα αυτά, να βγουν αληθινά.

Link to comment
Share on other sites

To "μέχρι το 2010" με σόκαρε ευχάριστα. Δυστυχώς ακόμα και το roadmap να είναι αληθινό, θα πρέπει να αναγράψετε στην είδηση "μέχρι το 2011".

Link to comment
Share on other sites

Μμμ αυτο ειν' ακομα πιο ενδιαφερον! (αν και παει πολυ σε βαθος χρονου...)

Αν ισχυει κατι τετοιο, θα ειναι οι πρωτοι επεξεργαστες που θα πιανουν μαμα 4Ghz (μετα την αποτυχια των Pentium 4 τοτε...), ή κανω λαθος?

Βεβαια πρεπει να γινει και μια διορθωση στον τιτλο, ο 995 θα ερχεται στα 4Ghz, οχι ο 990. (Αν ολα ειναι σωστα).

Επισης, μου φαινονται υπερβολικα πολλα μοντελα αυτα!

Αν βαλουμε και τους 920 και 940, φτανουμε τα 12 μοντελα!

Πρεπει η τιμολογηση τους να ειναι πολυ κοντα, οπως θα ειναι και οι επιδοσεις.

Link to comment
Share on other sites

Mηπως με την πληθωρα μοντελων πανε να χτυπησουν την αγορα για τα καλα....εγω το βρισκω πολυ καλο καθως απευθυνεται σε ολους του χρηστες και μαλλον σε ολες τις τσεπες....

Link to comment
Share on other sites

Bollocks.

Από όλες τις απόψεις φαίνεται για το αποτέλεσμα ονείρωξης του πιο die hard fanboy ever :D

Τα έχει όλα.

Πολλαπλούς οργασμ....επεξεργαστές :P

Κορύφωση έπειτα από πολλα περάσμ... μοντέλα :D

Και διάρκεια... βλέπε "μέχρι το 2010"...

Πραγματικά το κόβω πολύ μα πάρα πολύ απίθανο να βγεί αληθινό.

Άσε που αν μιλάμε για κάμποσους μήνες μέχρι να βγεί ο 4άρης ( αν ... ) η Intelα θα μπορεί κάλιστα και σφαιράτα να βγάλει έναν E8850 @ 4GHz έτσι για το "και καλά first to hit 4GHz default clocks".

Εν τω μεταξύ πάμε για 8πύρηνους server grade i7 με HTT ( HyperThreading Technology ).... 8 cores / 16 threads, 4-way SMP support...yay :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now