George_o/c

Μέσα Φεβρουαρίου το launch της EVGA X58 Classified

Recommended Posts

[wrapleft]http://img87.imageshack.us/img87/2504/evga2gf2.gif[/wrapleft]Τον προηγούμενο μήνα μαθεύτηκε ότι η EVGA πρόκειται να λανσάρει την X58 Classified κάποια στιγμή μετά την Chinese New Year. Η μέρα όμως αυτή πέρασε εδώ και αρκετό καιρό, οπότε σας μεταφέρνουμε τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με την κυκλοφορία του board αυτού.

Σε μία προσπάθεια της EVGA να διατηρήσει τον αρχικό της στόχο (Q1 2009), το board τελικά ανακοινώθηκε για μέσα προς τέλη Φεβρουαρίου, δηλαδή λιγότερο από 2 εβδομάδες ! Κάνοντας μια αναδρομή σε προηγούμενα high-end motherboard launches της EVGA, παρατηρούμε ότι συνηθίζει να λανσάρει τα boards ημέρα Δευτέρα, πράγμα που ίσως σημαίνει ότι η κυκλοφορία της θα γίνει 16 ή 23 Φεβρουαρίου, μην ξεχνάτε όμως, πρόκειται για πρόβλεψη του vr-zone και όχι για επιβεβαιωμένη πληροφορία.

Το board έρχεται με μικροβελτιώσεις, όπως οι αλλαγές που έγιναν στο τεράστιο chipset heatsink, έτσι ώστε να αυξηθεί ο βαθμός συμβατότητάς του με ποικίλα cpu coolers mounted σε όλες τις κατευθύνσεις. Eν τούτοις, το τελικό design μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι μας εντυπωσιάζει !

464988319cb9fc5.jpg

Το μέγεθος του board ανέρχεται στα 310mm x 265mm, και όχι 300mm x 265mm όπως είχε αρχικά ανακοινώσει το vr-zone. O raja1 από τα EVGA forums, έχει στα χέρια του μία X58 Classified που του έστειλε ο Shamino για να την δοκιμάσει.

"Φαίνεται πως η EVGA έχει κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι στιγμής. Έχω ακόμα πολύ testing μπροστά μου, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται φυσικά και LN2", είπε. "Αναφορικά με το bios, το board είναι ήδη αρκετά ώριμο αφού η EVGA συνδίασε τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της X58 SLi με νέα extras. To S3 resume λειτουργεί μια χαρά και στο τρέχων bios που χρησιμοποιώ. Γενικά μου έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις, παρόλο που είναι νωρίς για να καταλήξω σε ολοκληρωμένο συμπέρασμα."

Δεν αμέλησε να αναφέρει ότι το board τρέχει απροβλημάτιστα με μόνο ένα EPS 12v connector, ακόμα και κατά τη διάρκεια του benchmarking. Χρησιμοποιώντας δεύτερο connector, μειώνονται ελάχιστα τα 12v drops σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα Vcore. Βασικά δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να ανησυχείτε, για το αν το PSU σας έχει μόνο ένα EPS 12v connector.

Σχετικά τώρα με την τιμή του board, το vr-zone έχει αναφερθεί ξανά στο συγκεκριμένο θέμα, ο Hans Wolfram Tismer από την EVGA Europe πρότεινε 450$ στην Αμερική, και 450? (including VAT) στην Ευρώπη. Παρόλο που τα επίσημα νούμερα παραμένουν ακόμα ανεπιβεβαίωτα, θα έχουμε το νου μας για οτιδήποτε listings τυχόν εμφανιστούν τις επόμενες εβδομάδες.

Και τώρα ας δούμε και στην πράξη τις δυνατότητες του board αυτού στο SuperPi, με το un-core να βρίσκεται στα ~5170MHz για τα 1Μ και 32Μ runs, καθώς και ένα screenshot στα 5250MHz un-core !

:eek:

464988319c04601.jpg

464988319c6b243.jpg

464988319c41284.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εγώ κύριε δικαστά (:D) θα την πάρω γιατί:

1) Είναι όμορφη

2) Με βολεύουν οι PCI-Express της όπως είναι βαλμένες

Πρωτίστως δε με ενδιαφέρει το o/c σε extreme επίπεδα, μιας και θα είναι το 24/7 σύστημα πάνω της. Σίγουρα θα μιλάμε για 3.6-4.0 GHz, δε νομίζω να έχω πρόβλημα εκεί....ή θα χω? :handshake...

Οι επόμενες στη λίστα είναι οι ASUS Revo και η Bloodrage, η καθεμία με τα μικρά μείον της. Γι αυτό περιμένω αυτήν εδώ :)

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν, δεν την έχω δοκιμάσει ο ίδιος, αλλά από άτομο που την δοκίμασε έμαθα πως σε πρώτη φάση απογοητεύτηκε όχι λόγω ζορίσματος, αλλά λόγω επιδόσεων. Όταν μίλησε με τον Shamino του είπε πως υπάρχουν 7 ή 8 μόντες για να δουλέψει η μητρική όπως πρέπει.

Αναφέρομαι πάντα σε extreme overclocking σχετικά με τις μόντες.

Αν κάποιος επιθυμεί default καταστάσεις γιατί να πάει να δώσει ένα κάρο λεφτά και να πάρει την συγκεκριμένη;;; Αλλά ακόμα και σε αυτό το επίπεδο toy 24/7 είναι υποδεέστερη της Ρ6Τ και της UD5.

Link to comment
Share on other sites

Tόσο καλή είναι η P6T Deluxe ? Δεν το περίμενα από την Asus να σας πω την αλήθεια :D

Όσο για τις μόντες, ο Peter δεν παλεύεται :hehe: Ότι πιάνει το mod-άρει, ακόμα και να μην χρειάζεται :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now