JC_Denton

Διέρρευσαν τα σχέδια για την επερχόμενη GT218 των 40 nm της nVIDIA !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c42b46ba739.jpg[/WRAPLEFT]Όλοι πλέον όταν μιλάνε για την επόμενη γενιά των καρτών γραφικών της nVIDIA, μιλάνε σχεδόν σίγουρα για το Μάρτιο, μιας και τότε αναμένεται η πρώτη GPU των 40 nm της εταιρείας, με την κωδική ονομασία GT218!

Η κάρτα αυτή αναμένεται να είναι η επόμενης γενιάς entry-level GPU της nVIDIA, αντικαθιστώντας τη G98. Μάλιστα, το VR-Zone κατάφερε και μας προμήθευσε με μερικά νέα ενδιαφέροντα στοιχεία, καθώς και μια εικόνα από το σχεδιασμό της κάρτας.

Όπως μαθαίνουμε λοιπόν, θα υπάρξουν 4 διαφορετικά SKUs βασισμένα πάνω στα δύο βασικά σχέδια της nVIDIA, με τις κάρτες να παρουσιάζονται το Μάρτιο στη CeBIT 2009 και να βγαίνουν στις αγορές το αργότερο τον Απρίλιο. Το P692 PCB της GT218 είναι SFF-friendly και η κωδική του ονομασία είναι D10M1-30. Η συχνότητα λειτουργίας του πυρήνα της κάρτας είναι στα 550 MHz, στα 1,375 MHz για το Shader Clock και στα 800/1600 DDR MHz για τη μνήμη (memory).

Η κάρτα χρησιμοποιεί έναν 64-bit GDDR3 Memory Bus Controller, ενώ η κάρτα θα είναι συμβατή με DVI, D-Sub και DisplayPort. Σύμφωνα με όσα παλαιότερα είχαμε μάθει για την κάρτα, θα διαθέτει 32 stream processors, 8 TMUs και 4 ROPs, με το TDP της να αγγίζει τα 22W.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now