GoriLLakoS

NVIDIA vs ATI σε Windows 7 OS !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1147c7f1741253e.jpg[/WRAPLEFT]Η Microsoft όπως είναι γνωστό θα κυκλοφορήσει σύντομα το νέο της λειτουργικό με την ονομασία Windows 7. Ένα νέο περιβάλλον στο οποίο από οτι φαίνεται θα αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα. Οι εταιρείες παγκοσμίως έχουν αρχίσει τις δικές τους δοκιμές για να μπορέσουν να προσαρμόστουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας στους χρήστες του νέου λογισμικού το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πιο αναλύτικά, για να έχουμε μιά γεύση για το τι γίνεται, έγινε ένα test ανάμεσα στους drivers της NVIDIA και της ATI.

Παίρνοντας τα πράγματα με την σειρά, η NVIDIA χρησιμοποιήσε τους 181.65 beta drivers και η ΑΤΙ τους 8.561 οι οποίοι τροποποιήθηκαν στις 12 Ιανουαρίου 2009.Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι:

a. οι drivers της ΝVIDIA απέδειξαν ότι είναι ταχύτεροι και

b. τα tests έγιναν στο ίδιο συστημα.

Συγκεκριμένα η NVIDIA κέρδισε την ΑΤΙ σε 5 παιχνίδια και στα άλλα δύο έφερε καλύτερα αποτελέσματα εφόσον η κάρτα της ATi δεν κατάφερε να τα τρέξει επιτυχώς. Σύμφωνα με τον Fudzilla η ΝVIDIA επικράτησε της ΑΤΙ στo Call of Duty World at War για λίγα frames, στο Call of Duty 4 στο οποίο ήταν 10% καλύτερη , στο Left 4 dead στο οποίο ήταν ελαφρώς ταχύτερη και σχεδόν δύο φορές ταχύτερη στο Mirrorʼs Edge. Είναι γνωστο πως όσο περνάει ο καιρός οι δύο εταιρείες θα μας παρουσιάσουν καλύτερο τελικό αποτέλεσμα αφού απομένουν ακόμα 2 τρίμηνα για την επίσημη κυκλοφορία των Windows 7. Τέλος είναι αναγκάιο να ειπωθεί πως οι δοκιμές έγιναν με μία GTS 250 1GB και με μία Radeon HD 4850 1GB !

Παρ'όλα αυτά, δεν ξέρουμε αν αυτή η είδηση αποτελέι πραγματικότητα ή απλά πρόκειται για φήμες έτσι ώστε να ανεβούν λίγο ακόμα σε δημοισότητα οι εταιρίες που εμπλέκονται καθώς και το site που το δημοσίευσαι μιας και οι λεπτομέριες είναι ελάχιστες!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now