George_o/c

Το φθηνό P55 board της Intel θα ονομάζεται DP55WB

Recommended Posts

[wrapleft]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f960f85.jpg[/wrapleft]Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, το chipset που θα υποστηρίζει τους επερχόμενους Lynnfield επεξεργαστές είναι το P55. Οι νέοι τετραπύρηνοι Lynnfield βασίζονται ουσιαστικά στους Nehalem και έρχονται με dual channel ελεγκτή μνήμης (dual channel memory controller) & υποστήριξη DDR3 μνήμης (ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα υποστηρίζουν μόνο DDR3 !)

Ακολουθώντας πιστά την παράδοση τα πρώτα P55 boards που θα κυκλοφορήσουν θα είναι από την Intel, ενώ έπειτα θα ακολουθήσουν και υλοποιήσεις από διάφορους άλλους κατασκευαστές. Η DP55WB - υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την low-end P55 motherboard series της Intel - μαζί με την DG41MJ ανήκουν στην "Classic" σειρά των μητρικών της εταιρείας, για τους Core 2 Duo και Core 2 Quad επεξεργαστές της εταιρείας. Η σειρά "Classic" πρόκειται για επόμενο βήμα από την σειρά "Essential", στην οποία ανήκουν οι φθηνές μητρικές για Atom και Celeron επεξεργαστές.

H reference σχεδίαση της συγκεκριμένης μητρικής χρησιμοποιεί το Micro-ITX format, χωρίς όμως να γνωρίζουμε περαιτέρω πληροφορίες για το αν υποστηρίζει το Lynnfield socket H1 support. Μην παραλείψουμε να αναφέρουμε για όσους δεν έχουν ασχοληθεί αρκετά με το H1 socket, ότι έχει 1156 pins.

Η Intel ετοιμάζει πυρετωδώς ακόμα 3 μητρικές, οι οποίες και θα ανήκουν στις "high-class" οικογένειές της (όπως η DX58SO Smackover "Extreme Series" για το X58), τις οποίες όμως πρέπει να περιμένουμε υπομονετικά μέχρι το Q3 2009.

Intel P55 ... Aνυπομονούμε !

p543_bot.jpg

Να και μία P55 μητρική από την Intel, βρίσκεται όμως σε πολύ early στάδιο

intel-p55-ibex-peak-motherboard.jpg

Διαβάστε περισσότερα εδώ ...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now