George_o/c

Οι πρώτες IPC motherboards από την Sapphire !

Recommended Posts

[wrapleft]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/549413f5b0f368.jpg[/wrapleft]Παρόλο που η Sapphire έχει ξεκινήσει την παραγωγή motherboards εδώ και καιρό, κάποιες σχεδιασμένες από την ίδια, κάποιες βασιζόμενες σε reference designs της AMD και κάποιες που αγοράστηκαν από διάφορους vendors, είναι η πρώτη φορά που η γνωστή εταιρεία (κυρίως από τον τομέα των ATi VGAs) ανακοινώνει την παραγωγή IPC μητρικών καρτών ξεκινώντας με Mini-ITX boards.

Ξεκινάμε με την IPC-AM2DD690G, που όπως φαίνεται και από το όνομα χρησιμοποιεί το 690G chipset της AMD. Το μπλε όπως θα δείτε και στην φωτογραφία, απλώνεται σε όλο το PCB δημιουργώντας ένα εξαιρετικά όμορφο αποτέλεσμα ! Έχει HDMI output, D-sub connector, 4 θύρες USB 2.0, 10/100Mbit Ethernet, 2 θύρες PS/2 και 3 audio jacks. Συνεργάζεται μόνο με AM2 AMD επεξεργαστές (ΠΡΟΣΟΧΗ: επεξεργαστές με max TDP 65W !!!) πράγμα που την περιορίζει αρκετά, αν και οι αρχικές πληροφορίες που είχαμε ανέφεραν άριστη συνεργασία και με AM2+ επεξεργστές. Το όμορφο σύνολο συμπληρώνουν ένα DIMM slot, μία θύρα PCI, δύο SATA connectors, ένας IDE και ένας floppy connector, headers για 4 έξτρα θύρες USB 2.0 και μία TV-out header.

am2dd690g.jpg

Δεύτερο έρχεται το ICP-AM2SO690E που περίεργα βασίζεται στο AMD 690E chipset. Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του είναι μία θύρα PS/2, έξι θύρες USB 2.0, HDMI, D-sub, Gigabit Ethernet, τρία audio jacks και δύο serial ports. Επίσης έχουμε δύο SO-DIMM memory slots, μία θύρα PCI, δύο SATA connectors, ένας IDE connector, headers για 4 επιπρόσθετες USB 2.0 ports, μία S/PDFI out header και τέλος ορισμένα έξτρα χαρακτηριστικά IPC όπως LVDS, power για LCD backlight inverter, ένας DOM power connector ακόμα και μία πατροπαράδοτη IrDA header.\

am2so690e.jpg

Επιπροσθέτως η Sapphire ανακοίνωσε σύντομα και την κυκλοφορία 780G based boards, τα οποία θα έχει έτοιμα μέχρι την επερχόμενη έκθεση Computex. Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε τιμές για τα IPC-AM2DD690G & ICP-AM2SO690E, παρόλο που τα boards είναι ήδη διαθέσιμα.

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

fails? Ίσα ίσα που το 690 έχει χαμηλότερη κατανάλωση από το 780. Επιπλέον με έναν π.χ. 4850e παίζεις χαλαρά 1080p για όποιον σκέφτεται HTPC.

Η Sapphire όσον αφορά τις μητρικές "fails" διότι αν τους πάρεις για support θα σε ρωτάνε αν τους κάνεις πλάκα ή αν όντως παράγουν τις παραπάνω μητρικές!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now