MetallicGR

Amazon Luna: Νέα υπηρεσία Cloud Game Streaming

Recommended Posts

Η Amazon μπαίνει δυναμικά στις Cloud Game Streaming υπηρεσίες των Apple και Google, με την ανακοίνωση της Luna.

 

Η υπηρεσία Luna θα ξεκινήσει να διατίθεται πιλοτικά στο Fire TV, σε PC, Mac και φορητές συσκευές της Apple, ενώ το Android θα έρθει αργότερα, όπως δήλωσε η εταιρία. Πρόκειται για μια υπηρεσία με την οποία θα μπορούμε να παίζουμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια από την άνεση του σπιτιού μας, χωρίς την ανάγκη ενός ισχυρού gaming PC ή κονσόλας, ενώ σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Amazon, η υπηρεσία θα εκμεταλλεύεται την επεξεργαστική ισχύ των AWS servers με στόχο το streaming περιεχομένου στις συσκευές μας.

Το κόστος θα ξεκινάει από τα $5,99 το μήνα με δυνατότητα εκτέλεσης παιχνιδιών σε 4K ανάλυση με 60FPS και σε δύο συσκευές ταυτόχρονα, ενώ θα περιλαμβάνονται τίτλοι με λογική που μοιάζει με αυτή του Gamepass της Microsoft για το Xbox. Η Amazon ανέφερε ότι στην πορεία θα προστεθεί και η συλλογή παιχνιδιών της Ubisoft, οπότε αυτό σημαίνει ότι δε θα χρειαστεί να περιμένετε για να απολαύσετε έναν νέο τίτλο από τον developer/publisher.

 

Άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της νέας υπηρεσίας που θα ανοίξει τους servers της σύντομα προς το κοινό, είναι η ενσωμάτωση του Luna με το Twitch, την streaming υπηρεσία που ανήκει εδώ και μερικά χρόνια στην Amazon. Η υπηρεσία Luna θα ενσωματώνει streams από δημοφιλή παιχνίδια που πραγματοποιούνται στο Twitch, δίνοντας επίσης και την αντίστροφη δυνατότητα να τρέξουν κάποιο από τα παιχνίδια που βλέπουν στο Twitch, μέσω του Luna.

 

Επιπλέον, η υπηρεσία θα έχει και τον δικό της controller (Luna Controller) και όπως έγινε γνωστό θα διαθέτει άμεση σύνδεση με τη ψηφιακή βοηθό Alexa, ενώ με τις πολλαπλές κεραίες που φέρει, υπόσχεται αρκετά υψηλή ποιότητα σήματος χωρίς αποσυνδέσεις και αστραπιαία απόκριση στις κινήσεις μας. Σημειώνεται ότι η υπηρεσία Luna θα έχει ως βάση το μωβ χρώμα, όπως και το Twitch θέλοντας να δέσει τα δύο brands μεταξύ τους. Για τους παραδοσιακούς, αξίζει να σημειώσουμε ότι το gaming θα είναι δυνατό και με τη χρήση του συνδυασμού πληκτρολογίου και ποντικιού, όπως έχουν συνηθίσει οι φίλοι του PC.

 

 

 

 

 

luna-gamelib-hero.jpg.fe7c719cc7292d5b4bf509ca37ed0904.jpg

 

luna-controller.jpg.72bf08ea0ead216d094eab214a47fc76.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι κακό, δεν είναι κακό.

Αν σκεφτεί κάνεις τα free παιχνίδια από το Amazon Prime τα οποία αποθηκεύονται στον Twitch Launcher, βγάζει νόημα.

Όσο για την επίδοση τον παιχνιδιών, δεν αμφιβάλω καν καθόλου. Αν η σύνδεση στο ιντερνέτ είναι σταθερή με χαμηλά ms, η εμπειρία θα είναι πολύ ωραία.

Το Stadia από τα πρώτα reviews δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε, θα έλεγα ότι πηρέ αρκετά αρνητικά σχόλια στο θέμα επιδώσεις, ποσό μάλλον στην γκάμα παιχνιδιών. Με την σφραγίδα του AWS από πίσω σαν Markt-Leader τι μπορεί να πάει στραβά δηλαδή;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now