Pastelidis.n.s.

NVIDIA nForce 980a SLI Reference Platform Motherboard Pictured !

Recommended Posts

[wrapleft]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c42b46ba739.jpg[/wrapleft]H NVIDIA σύμφωνα με τα τελευταιία νέα, ανακοίνωσε σήμερα μία νέα μητρική την nForce 980a SLΙ. Θα είναι μητρική για ΑΜ3 επεξεργαστές της ΑΜD κάτι που μας παραπέμπει στους νέους επεξεργαστές της AMD της σειράς Phenom II. Το νέο προϊόν είδε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας σήμερα στην ιστοσελίδα της NVIDIA, η οποία δημοσίευσε αρκέτες φωτογραφίες δίνοντάς μας την ευκαιρία να την θαυμάσουμε. Η νέα μητρική φέρει το design της κατασκευάστριάς της, ένα design που επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν και οι υπόλοιπες εταιρίες που σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν την νέα μητρική όπως η EVGA, XFX, ZOTAC κ.λ.π.

Η νέα πρωτοεμφανιζόμενη μητρική της NVIDIA, όπως θα καταλάβατε και εσείς από τον τίτλο, θα χρησιμοποεί το nForce 980a SLI chipset, το οποίο συνδυάζεται άψογα με το nForce 200 PCI-Express bridge chip. Πιο αναλυτικά να τονίσουμε ότι είναι εξοπλισμένη με onboard vga, GeForce 8300-class IGP, δίνοντας στον χρήστη την ευκαιρία να την συνδέσει με την οθόνη του μέσω της DVI ή της D-sub εξόδου. Επιπλέον υποστηρίζει AM2, AM2+ και ΑΜ3 επεξεργαστές, με υποστήριξη DDR2 αλλά και DDR3 μνημών ανάλογα τον επεξεργαστή. Επιπρόσθετα διαθέτει κύκλωμα με 5-phase PWM και fan-heatsink το οποίο είναι υπεύθυνο για την ψύξη του chipset. Τέλος να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την πορεία όπου θα ακολουθήσει η NVIDIA στον τομέα της τιμολογιακής πολιτικής και την ημέρα κυκλοφορίας.

6a.png

6b.png

6c.png

Edited by Pastelidis.n.s.
Link to comment
Share on other sites

Μμμ γιατι κατι δε μου παει καλα σε αυτηνα?

1) DDR3/2 υποστηριξη... αλλα πού ειναι τα διαφορετικα notches? Εκτος αν αναφερεται σε διαφορετικες εκδοσεις της μητρικης απο τους κατασκευαστες. :)

2) Νεα γενια nforce chipsets με... 8300 onboard vga? Μια 9300 δηλαδη σε κακο την εχουν?

3) Αυτα τα 2 Sata πανω απο το Pci-e 1x... παρολο που υπαρχουν αρκετα απο την αλλη πλευρα, δε ξερω... μου θυμιζουν λιγο Asrock κατασταση :P (εκτος αν παλι οσοι θελουν τα κανουν e-sata...)

4) Τα 2 κερασακια: Active Cooling και angled... FLOPPY υποδοχη :D :D :D:P

Link to comment
Share on other sites

Oταν βλεπω νεο nvidia mobo , φοβαμαι και μονο που το βλεπω , φανταστειτε να το εβαζα και μεσα στο κουτακι μου....

Δεν ξερω εχω ακουσει τοσα προβληματα ,γενικα με nvidia mobo .....

κανω κανενα λαθος σε αυτα που λεω?

Link to comment
Share on other sites

sofo δεν προκειται αν παρω αλλη καρτα. Με εχει καλυψει πληρως και μονη της η 295 gtx! ΚΟΜΠΑΡΣΟΥΣ δεν εχει αναγκη η καρτουλα ! η επομενη αναβαθμιση μου θα ειναι μαλλον athlon deneb 2 και ssd!

τωρα καρτα γραφικων θα αγορασω με το rage του carmack, λογικα 395 gtx οταν βγει!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ με το 780i κανένα πρόβλημα δεν έχω αντιμετωπίσει, με εξαίρεση το φουρφούρι του καρβουνο-chipset που σε default rpm είναι ανυπόφορο.

Κατά τ'αλλα, έχει και πλεονεκτήματα το nforce πέρα από το sli, όπως το unlinked freq. στις μνήμες, και το αυξημένο bandwidth που έχουν συνήθως σε σχέση με intel chipset στα ίδια ρολόγια.

Το 680i πάλι, η ταλαιπωρία προσωποποιημένη, 1 φορά έπαιζε 3 χαροπάλευε...

Link to comment
Share on other sites

To 790i όμως, τα ίδια σκ@τά πάλι με το 680i δυστυχώς ... Κάτι έκαναν τα BIOSes που κυκλοφόρησαν 2-3 μήνες μετά την κυκλοφορία της Striker 2 Extreme όμως και πάλι υπήρχαν προβλήματα, πολλές φορές τραγικά ... Αν δείτε τα προβλήματα που έχουν μαζευτεί στο Striker 2 Extreme thread που έχει ανοίξει ο BenchZowner στο xtremesystems θα τρελαθείτε πραγματικά ! Βέβαια ο BZ έχει κάνει τρομερή δουλειά βοηθώντας πολύ κόσμο, αλλά αν δεν βάλει το χεράκι της η NVIDIA να ξεπεράσει τα προβλήματα του chipset δεν την βλέπω καλά :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now