Pastelidis.n.s.

Η ΝVIDIA ανακοίνωσε και επίσημα την νέα GeForce GTX 275 !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed608353.jpg[/WRAPLEFT]Όσοι έλεγαν ότι η GeForce GTX 275 θα κυκλοφορήσει στις 2 Απριλίου, έλεγαν παρά μόνο την αλήθεία. Το νέο τεχνολογικό επίτευγμα της NVIDIA είναι πραγματικότητα. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα που μας έρχονται από το TCmagazine, η ΝVIDIA έλαβε θέση πάνω στο θέμα και ανακοίνωσε και επισήμως την νέα GeForce GTX 275. Πιο αναλυτικά, έρχεται εξοπλισμένη με τον GT200b πυρήνα λιθογραφικής μεθόδου 55nm, ένας πυρήνας ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός αντίπαλος του RV790 του πυρήνα της HD Radeon 4890. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει η νέα GeForce GTX 275 θα διαθέτει 448-bit memory interface, μνήμη χωρητικότητας 896MB ή 1792ΜΒ τύπθ GDDR3, 240 stream processors, υποστήριξη των DirectX 10, 3-way SLI, PhysX και CUDA. Θα τρέχει στην συχνότητα των 633/1404/2268 MHz για πυρήνα/shaders/μνήμη αντίστοιχα και η τιμή της θα κυμαίνεται από τα 229$-249$. Σύμφωνα με τhn ΝVIDIA οι εταιρίες που θα υλοποιήσουν την νέα κάρτα GeForce GTX 275 θα είναι οι Asus, BFG, Colourful,ΕVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision, Leadtek, MSI, Palit, Sparkle, Zotac, PNY, Point of View, και XFX oi οποίες θα είναι διαθέσιμες από τις 14 Aπριλίου. Βέβαια ορισμένα καταστήματα έχουν εφοδιαστεί από τώρα με την νέα κάρτα αλλά θα πρεπει να περιμένουν περίπου δύο εβδομάδες ακόμη. Μαζί με την GeForce GTX 275 δρομολογούνται να κυκλοφορήσουν οι νέoi drivers της NVIDIA οι 185. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους νέους drivers 185.63 δείτε εδώ.

GeForce_GTX_275_01.jpg

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Edited by Pastelidis.n.s.
Link to comment
Share on other sites

Όσοι έλεγαν ότι η GeForce GTX 275 θα κυκλοφορήσει στις 2 Απριλίου, έλεγαν παρά μόνο την αλήθεία.

Βασικά το θέμα δεν ήταν αν θα ανακοινωθεί επισήμως σήμερα, αλλά το αν θα υπάρξει πραγματική διαθεσιμότητα της κάρτας στην αγορά και πόσο σύντομα.

Η σημερινή ανακοίνωση είχε "κλειδώσει" έτσι και αλλιώς λόγο της παρουσίασης της 4890. Απλά η 275, από τις κακές γλώσσες έστω, θεωρείται ως ένα προϊόν που... "εφευρέθηκε" πριν 1-2 μήνες αποκλειστικά και μόνο για να χαλάσει το λανσάρισμα της 4890.

Δες για παράδειγμα πόσο τραβάει το σκοινί το TheInquirer.

Nvidia hoodwinks reviewers again with mythical GT275s

We hear there will be only 5,000 or so made, just enough to seed the tame press and put a few on Newegg.

Reviewers beware, what you are getting is not what you can buy, if you consider the 275 to be a real part to begin with

Το εν λόγο site όχι απλά μισεί την Nvidia, αλλά το διαφημίζει κιόλας. Ακόμα όμως και με αυτό στα υπόψιν πραγματικά ότι γράφει είναι πολύ χοντρό και σε βάζει τουλάχιστον σε σκέψεις.

Link to comment
Share on other sites

paper release ftw...

Yanni δεν διαφωνω σε οτι λες αλλα αν δεις εχω γραψει οτι θα ειναι διαθεσιμη προς αγορα μετα τις 14 Απριλιου

σε άλλο topic χθες επέμενες όμως ότι δεν είναι paper release :o

Link to comment
Share on other sites

Yanni δεν διαφωνω σε οτι λες αλλα αν δεις εχω γραψει οτι θα ειναι διαθεσιμη προς αγορα μετα τις 14 Απριλιου :)

Στην φράση σου μιλάς για κυκλοφορία της κάρτας όχι για ανακοίνωση της κάρτας που ίσως θα ήταν ποιο σωστό. Με το "κυκλοφορία" και "διαθεσιμότητα" εννοούμε το ίδιο πράγμα, αν δεν κάνω λάθος, οπότε η αρχική φράση μάλλον δεν είναι απολύτως ακριβής (ίσως να παρασύρθηκες λιγάκι αν λάβω υπόψιν και το σχόλιο του ThReSh).

Οι κακές οι γλώσσες πάντως, μιλάνε γενικότερα για το μέλλον της εν λόγο κάρτας και όχι απλά αν θα την βρίσκουμε στα μαγαζιά στις 2 ή στις 14 του μήνα.

Link to comment
Share on other sites

Ωρέ, πάιζουμε με τις λέξεις.

Paper Release όπως λέει και ο Thresh είναι απλά να κυκλοφορήσει στα χαρτιά και να μην υπάρχει διαθεσιμότητα. Ωστόσο ή nVidia έχει ήδη αρχίσει το shipping τους πρός όλες τις κατευθύνσεις.

Απο την άλλη, η 4890 είναι ήδη διαθέσιμη σε πολλά μαγαζιά.

Απλά οι nVidiamans λέγανε πώς θα κυκλοφορήσει 2 Απρίλίου για να καλύψουν τον σαματά που θα έκανε η 4890.

Όποια μεριά και αν ρωτήσετε, ο καθένας έχει την δικιά του άποψη και την θεωρεί σωστή.

Γιατί η nVidia σου λέει, εμέις την έχουμε κυκλοφορήσει αλλά ακόμα δεν έχει φτάσει σε μαγαζιά και η ATi σου λέει, πώς εμέις 2 Απριλίου είπαμε και 2 την έχουμε.

Αντικιεμενικά και πραγματικά, την συγκεκριμένη στιγμή, η ATi υπάρχει ή nVidia όχι. Τέλλος .-

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now