George_o/c

Οι 12 νέοι Opteron CPUs της AMD

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed5ea0a7.jpg[/WRAPLEFT]Τώρα τελευταία παρατηρεί εύκολα κανείς ότι η AMD βρίσκεται σε μία ανοδική πορεία, αναφορικά πάντα με τις προτιμήσεις του κοινού. Κατάφερε με την αφοσίωση που έδειξε όλο το staff, να δημιουργήσει για ακόμα μία φορά ανταγωνιστικά προϊόντα χρησιμοποιώντας ακόμα μια παλιά καλή συνταγή: τις συμφέρουσες τιμές. Έτσι κέρδισε για ακόμα μία φορά το κοινό. Το θέμα είναι ότι έχει ακόμα αρκετό δρόμο μέχρι να φτάσει εκεί που ήταν κάποτε. Δεν δείχνει όμως να τα παρατά ... Αφού να φανταστείτε έκανε ένα τεράστιο update στο server και workstation CPU line-up της, με 12 νέους Opteron επεξεργαστές.

Oι CPU βασίζονται στην τεχνολογία κατασκευής 45nm, είναι συμβατοί με το Socket F, ενώ σχετικά με την συχνότητα λειτουργίας τους, ποικίλλουν αφού ξεκινούν από 2.1GHz και φθάνουν μέχρι και 3.1GHz. Τώρα, η κατανάλωσή τους δεν είναι και τόσο μεγάλη, εφόσον τα ratings που πήραν έφεραν χαρακτηρισμούς 105W, 75W, 55W και 40W ACP (Average CPU Power).Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η AMD στον γύρο αυτό, χρησιμοποίησε την "energy efficient" κάρτα της, λέγοντας ότι τα δύο 40W ACP chips (Οpteron 2377 EE & 2373 EE) προσφέρουν μέχρι και 62% βελτιωμένη απόδοση-ανά-watt (σε σχέση με την προηγούμενη γεννιά Opteron επεξεργαστών), κάνοντάς τους ότι πιο ιδανικό για περιβάλλοντα εργασίας.

Δυστυχώς η AMD, δεν έχει δώσει στην δημοσιότητα ακόμα την τιμή που αποφασίστηκε για τους EE επεξεργαστές της, μπορείτε όμως να δείτε τις τιμές των υπόλοιπων chips στο πινακάκι που ακολουθεί.

AMD_Opteron_April22_line-up_01.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οι εταιριες νοιαζονται περισσοτερο ποσο καταναλωνουν.

Εμας μας το λενε για να ξερουμε τη ψυξη χρειαζομαστε. Σ'αυτους για το τι θα πληρωνουν για το ρευμα. Δεν τους νοιαζει η ψυξη. Βαζουν το ανεμιστηρακι της amd στο τερμα και ειναι κομπλε.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now