JC_Denton

Η πρώτη φωτογραφία από το wafer του Intel Larrabee !

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel Larrabee's wafer picture]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed603152.jpg[/NEWS_IMG]Κάποτε η nVIDIA είχε δηλώσει δια στόματος του Προέδρου της Jen-Hsun Huang, ότι η πολυαναμενόμενη επερχόμενη κάρτα γραφικών της Intel με την ονομασία Larrabee, δεν είναι τίποτα άλλο από μια σειρά παρουσιάσεων του PowerPoint, θέλοντας να τονίσει πως στην πράξη, η Intel δεν είχε τίποτα να επιδείξει και πως όλα αυτά που έλεγε, στην ουσία ήταν τμήμα του Marketing της.

Εν μέρει μπορεί να είχε δίκιο τότε, αλλά όποιος γνωρίζει την Intel σίγουρα ξέρει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, δύσκολα θα μείνει στα λόγια. Έτσι λοιπόν, ο Larrabee απέκτησε "σάρκα και οστά", με το πρώτο wafer από το πολυαναμενόμενο GPU να παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο IDF 2009 στο Πεκίνο. Μάλιστα, οι φήμες λένε πως οι δηλώσεις των στελεχών της εταιρείας ήταν παρόμοιες με αυτές που είχε κάνει ο Jen-Hsun, "επιστρέφοντάς" του τη φράση "Open a can of Whoop-ass" που ο ίδιος είχε πει για τον Larrabee και το Ray-Tracing.

Φαίνεται λοιπόν πως ο πόλεμος καλά κρατεί. Με τη φημολογία για το GT300 της nVIDIA να το τοποθετεί γύρω στις αρχές του 2010 και την AMD να ετοιμάζει τη σειρά 5xxx των καρτών γραφικών της, όλα δείχνουν ότι η μάχη θα είναι πολύ έντονη σε όλα τα στρατόπεδα με το που βγουν τα Windows 7 στις αγορές.

Μια φωτογραφία από το wafer του Larrabee:

<img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/464a0163b362876.jpg" alt="Intel Larrabee wafer picture">

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now