JC_Denton

H XFX ετοιμάζει τη νέα Radeon HD 4890 Black Edition του 1 GHz

Recommended Posts

[NEWS_IMG=XFX Radeon HD 4890 Black Edition 1 GHz]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649cdb839be3e3.jpg[/NEWS_IMG]Πριν λίγους μήνες λέγαμε για το "Super R770" και τα 900+ MHz που θα έπιανε και ονειρευόμασταν απίθανες επιδόσεις. Πλέον, οι ολοκαίνουριες Radeon HD 4890 που βγαίνουν στην αγορά όλες αποκτούν ειδικές εκδόσεις, στις οποίες ο πυρήνας είναι χρονισμένος στο 1 GHz ή και παραπάνω, ανάλογα με την ψύξη και τις ορέξεις της κάθε κατασκευάστριας εταιρείας.

Η XFX φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει από κάτι τέτοιο, ειδικά όταν το όνομά της εδώ και πολλά χρόνια ήταν το "σύμβολο" των κορυφαίων επιδόσεων για αρκετούς που διάλεγαν κάρτες της nVIDIA. Έτσι λοιπόν, στον αγώνα για τις ATi 4890 του 1 GHz μπήκε και αυτή, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έρχονται από το Fudzilla.

Ήδη οι πρώτες 100 κάρτες έχουν βγει από τη γραμμή της παραγωγής και θα είναι διαθέσιμες στην Ευρωπαϊκή αγορά στην τιμή των 259?, κάτι που σαφώς θα αλλάξει ελαφρώς από χώρα σε χώρα. Τα πρώτα batches μάλιστα θα είναι διαθέσιμα μόνο στους χρήστες που είναι registered στη σειρά Black Edition της εταιρείας, με τα αμέσως επόμενα να είναι αυτά που θα διατεθούν στο ευρύ κοινό.

Σε 2 εβδομάδες λοιπόν, οι κάρτες αναμένονται στα ράφια των καταστημάτων παγκοσμίως με το όνομα XFX Radeon HD 4890 Black Edition και θα περιέχουν στο bundle τους και το ολοκαίνουριο Tom Clancy's HAWX, για όσους θέλουν να απολαύσουν τα DirectX 10.1 γραφικά του.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου προκαλει εντύπωση. 1000 παιζει και η δικιά μου 4890 (Pixmania OEM - Sapphire - 190Ε) με default ρευμα και δεν δοκίμασα και παραπάνω. Αυτό μάλλον σημαίνει οτι υπάρχουν "απλά" R790 που παίζουν @ 1000+ και απλά είναι θέμα τύχης αν θα πέσεις σε τέτοιο. Επίσης υπάρχουν διάφορες factory overclocked 4890 στα 950 που δεν πάνε πάνω απο 970 με default volts ...

Τα super R790 είναι τελικά handpicked R790 ή άλλα chips ?

Link to comment
Share on other sites

Λογικά έιναι R790 αλλά που έχουν βγει απο καλύτερο-πιο ώριμο yield ή από το κέντρο τους waffer :D

Αλλά όταν η Ati έχει μικρή παραγωγή και μεγάλη ζήτηση τα πετάει όπου να 'ναι :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now