JC_Denton

O 6πύρηνος Gulftown της Intel αναμένεται στις αγορές μέσα στο Q2 2010

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel 6-core Westmere Gulftown launch Q2 2010]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed603152.jpg[/NEWS_IMG]O 2ος επεξεργαστής υψηλών επιδόσεων στα 32 nm για την Intel, με τους 6 πυρήνες και τα 12 threads, βασισμένος πάνω στην τεχνολογία Westmere, αναμένεται να βγει στις αγορές σε ένα χρόνο από σήμερα. Σύμφωνα με το Fudzilla, η εταιρεία θα τον βγάλει στην παραγωγή με την ονομασία Gulftown μέσα στο Q2 2010.

Αυτά βέβαια μας κάνουν να αναρρωτιόμαστε γιατί οι εταιρείες καθυστερούν τόσο πολύ, μιας και η AMD έκανε αναφορές ότι από το 2008 θα είχαμε στα χέρια μας έναν 8πύρηνο επεξεργαστή, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι το 2010 θα αναμέναμε κάτι με πολύ περισσότερους από 6 πυρήνες. Η απάντηση φυσικά στο ερώτημα αυτό δεν είναι εύκολη, αλλά οι ρίζες της μάλλον βρίσκονται κάπου μεταξύ της μη σωστής υποστήριξης των πολυπύρηνων ακόμα, καθώς και στην τακτική αναμονής των εταιρειών, οι οποίες προσφέρουν νέες τεχνολογίες με το "σταγονόμετρο".

Όπως και να χει, τα καλά νέα είναι ότι ο Gulftown θα είναι στα 130W TDP και απόλυτα συμβατός με το X58 chipset και την LGA1366 αρχιτεκτονική. Οι μνήμες που θα υποστηρίζει φυσικά είναι οι DDR3, αν και η Intel ακούγεται ότι επίσημα θα ανακοινώσει την υποστήριξη μόνο μνημών στα 1066 MHz, πράγμα που σαφώς δε θα παραμείνει ως στάνταρ, όπως έχουμε δει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now