JC_Denton

H πρώτη εικόνα από τον die του Larrabee

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel Larrabee's Die Pic]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed603152.jpg[/NEWS_IMG]Κάθε μέρα που περνάει η Intel μας δίνει ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για την επερχόμενη κάρτα γραφικών της, με την ονομασία Larrabee. Αφου βεβαιωθήκαμε πως ο Larrabee δεν είναι μια απλή παρουσίαση του Powerpoint για εντυπωσιασμό, όπως η nVIDIA τόνιζε, ήρθε η ώρα να δούμε και από κοντά το συγκεκριμένο πυρήνα, σε φωτογραφίες που μας έδειξε η εταιρεία κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο Intel Visual Computing Institute στο Saarland University στη Γερμανία.

Το βασικό περιεχόμενο του συνεδρίου ήταν φυσικά ο επερχόμενος πολυπύρηνος επεξεργαστής της Intel και το πως αυτός θα καταφέρει να αλλάξει ολοκληρωτικά το τοπίο στα γραφικά, κάνοντας και την εταιρεία να ξεφύγει αρκετά από τις ενσωματωμένες κάρτες γραφικών. Όπως θα δείτε και στη φωτογραφία, ο Larrabee αποτελείται από 32 πυρήνες x86, οι οποίοι μέσω παράλληλης επεξεργασίας, αναμένεται να δώσουν σημαντική ώθηση σε ότι έχει σχέση ειδικά με το Ray Tracing.

Τέλος, κάτι που θέλησαν να τονίσουν οι άνθρωποι της εταιρείας είναι το πόσο σημαντικό είναι για αυτούς να κατανοήσουν τις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις του κοινού, πράγμα το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα από το slide που έδειξαν, με την πορεία της ισχύος των επεξεργαστών ανά τα έτη.

Μια εικόνα από τον die του Larrabee:

<img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/464a0b0a15cd5fd.jpg" alt="Intel Larrabee Die Core Pic">

To slide που δείχνει την πορεία της ζήτησης για απόδοση, ανά τα έτη:

<img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/464a0b0a15e4cf6.jpg" alt="Intel Larrabee Slide #15">

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now