TziMmys

How-To :Vista & 7->Απενεργοποίηση uac σε επιλεγμένα προγράμματα

Recommended Posts

Η λύση σε αυτό έρχεται μέσω των Windows. Περιληπτικά αυτό που θα κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα schedule task με highest privileges και να δημιουργήσουμε ένα shortcut σε αυτό.

Πάμε λοιπόν στο Control Panel\System and Security\Administrative Tools και επιλέγουμε το schedule tasks. Από εκεί επιλέγουμε το action και Create task

99064943.png

Στο name δίνουμε ένα απλό όνομα που θα μας βοηθάει να καταλαβαίνουμε άμεσα στο ποιο πρόγραμμα αναφερόμαστε και εδώ είναι πολύ σημαντικό να τσεκάρουμε το “Run with highest privileges”

73280889.png

Μετά πάμε στην καρτέλα Actions, πατάμε new, στο action αφήνουμε το run a program ενώ στο program script επιλέγουμε μέσω browsing το πρόγραμμα που θέλουμε να τρέξουμε. Πατάμε ΟΚ και αν όλα έχουν πάει εντάξει, τώρα επιλέγοντας το πρόγραμμα για το οποίο έχουμε φτιάξει το schedule και με δεξί κλικ και run, το πρόγραμμα θα πρέπει να τρέξει χωρίς καμία προειδοποίηση. Αν όχι, κάτι δεν κάνατε καλά, πάρτε το από την αρχή.

Τα δύσκολα τελείωσαν, έρχονται τα εύκολα. Πάμε να κάνουμε το shortcut του schedule για να το τρέχουμε όποτε εμείς θέλουμε. Δεξί κλικ λοιπόν στο desktop και επιλέγουμε new -> shortcut

51352230.png

Στο πλαίσιο πρέπει να βάλουμε το εξής

schtasks /run /tn "όνομα_προγράμματος"

όπου «όνομα_προγράμματος» μαντέψτε τι πρέπει να βάλετε, χωρίς όμως τα εισαγωγικά. Πατήστε next, διαλέξτε ένα καλό όνομα και πατήστε finish.

Η ουσία αυτήν ήταν, είστε έτοιμοι. Απλά και για την καλαισθησία, να σας πω κάτι που έμαθα σε αυτήν την προσπάθειά μου. Αν θέλετε να βάλετε το εικονίδιο που έχει από default το πρόγραμμα για το οποίο κάνατε τη συντόμευση, πατήστε δεξί κλικ στη συντόμευση, properties, change icon, (τα κλασικά δηλαδή), αλλά αν μέσω browsing πάτε στο exe του προγράμματος θα βρείτε τα εικονίδια που θέλετε.

Καλή επιτυχία.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now