Pastelidis.n.s.

Η Scythe προετοιμάζει μία νέα ψύκτρα με την ονομασία Big Shuriken !

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Scythe Big Shuriken]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649d1ff425d09f.jpg[/NEWS_IMG]Μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής ψυκτρών για επεξεργαστές, ανά τον κόσμο, η Scythe προετοιμάζει μία νέα ψύκτρα η οποία θα έχει την ονομασία Big Shuriken. Θα αναρωτηθείτε βέβαια για ποιό λόγο μια εταιρεία δίνει ένα παλίο όνομα σε ένα νέο προϊόν. Η απάντηση κρύβεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέα ψύκτρας η οποία θα είναι λίγο μεγαλύτερη σε μέγεθος από την προηγούμενη Shuriken. Πιο αναλυτικά, θα διαφέρει από την πρώτη Shuriken καθώς θα είναι εξοπλισμένη με έναν ανεμιστήρα μεγαλύτερης διαμέτρου από τον προηγούμενο, περισσότερα heatpipes διαμέτρου 58mm, όντας αποδοτικότερη στο εσωτερικό ένος HTPC case.

Επιπλέον να σας αναφέρουμε ότι η νέα ψύκτρα μετρήθηκε και βρέθηκε να έχει διαστάσεις 125 x 135 x 58mm, διαστάσεις οι οποίες επιτρέπουν την ψύξη του CPU, του northbridge αλλά των VRM και των μνημών της μητρικής. Επιπρόσθετα να τονίσουμε ότι η νέα ψύκτρα θα έχει βάρος 405gr., έχοντας έναν slim ανεμιστήρα των 120mm, λειτουργώντας στις 650-1600rpm. Σύνεχίζοντας να σημειώσουμε ότι θα υποστηρίζει CPUs με LGA-1366/775 και AM3/AM2+/AM2/939 sockets.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα της Scythe, πρόκειται για μία ψύκτρα η οποία είναι εξαιρετική στον τομέα της απόδοσης στο εσωτερικο ένος HTPC case. ΠΛηροφορίες σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική και την ημέρα κυκλοφορίας δεν υπάρχουν ακόμα.

scythe_bigshuriken_1.jpg

scythe_bigshuriken_2.jpg

scythe_bigshuriken_3.jpg

Edited by Pastelidis.n.s.
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως στο θέμα με τις ψύκτρες την βασική διαφορά

στην απόδωση εκτός βέβαια απο το μέγεθος την κάνει η

εκτεταμένη χρήση χαλκού στην βάση επαφής με την CPU.

Πιστεύω πως οι εταιρίες που κατασκευάζουν ψύκτρες άνω

των 30 euro από σκέτο αλουμίνιο μας κοροιδεύουν κανονικά.

Πάντως φανταστείτε τι απόδωση θα είχε μια τετοια ψύκτρα

από σκέτο χαλκό!!!!

Link to comment
Share on other sites

Χωράνε οριακά.

@kino37

Χρησιμοποιούν βάση από χαλκό και fins από αλουμίνιο γιατί ο χαλκός αν και καλύτερος αγωγός της θερμότητας έχει την τάση να αποβάλει την θερμότητα πιο δύσκολα απ το αλουμίνιο.Άρα θές καλύτερο ανεμιστήρα, άρα περισσότερος θόρυβος.

Οπότε το πιο σύνηθες πλέον είναι Βάση από χαλκό,heatpipes από χαλκό και fins από αλουμίνιο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now