GeorgeMan

Η ΑΜD παρουσιάζει δύο νέους διπύρηνους επεξεργαστές!

Recommended Posts

[news_img=AMD Phenon II X2 550 BE and Atlhon II X2 250]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed5ea0a7.jpg[/news_img] Απ' ότι φαίνεται η AMD βρίσκεται σε οργασμό έκδοσης νέων προϊόντων, προκειμένου να τονώσει τη γερασμένη γκάμα των διπύρηνων επεξεργαστων της. Ο λόγος λοιπόν σήμερα για δύο νέους επεξεργαστές, τους Phenom II X2 550 Black Edition και Athlon II X2 250.

Πρόκειται για τους δύο νέους mainstream διπυρηνους επεξεργαστές της AMD. Ο μεν Athlon ειναι χρονισμενος στα 3Ghz, κουμπώνει σε AM3 socket και ειναι φυσικός διπυρηνος. Υποστηριζει και DDR2 και DDR3 μνημες, ενω ο πυρήνας του φέρει τη κωδική ονομασία Regor και το TDP του ανερχεται στα 65W, ώντας κατασκευασμένος στα 45nm.

Απο την άλλη, ο Phenom ΙΙ X2 550 είναι και αυτος στα 45nm και κουμπώνει σε socket AM3, καθώς επίσης υποστηριζει DDR2 και DDR3 μνήμες. Είναι χρονισμένος στα 3,1Ghz, ενώ το TDP του ανέρχεται στα 80W επειδή ειναι ουσιαστικα τετραπύρηνος με τους 2 πυρήνες εκτός λειτουργίας. H κωδική ονομασία του πυρήνα του ειναι Callisto. Δεν ειναι τίποτε άλλο, παρά ενας Deneb με 2 πυρήνες disabled.

Οι διαφορές των επεξεργαστών, πέραν όσων αναφέρθηκαν είναι ότι ο Athlon εχει 2ΜΒ L2 cache, ενώ o Phenom 1ΜΒ L2 και 6ΜΒ L3 cache. Παράλληλα ο Phenom είναι Black Edition έκδοση, που σημαίνει πώς έχει ξεκλείδωτο τον πολλαπλαστιαστή του. Τέλος, ο Athlon εχει 234 εκατομμύρια τρανζιστορ σε μια επιφάνεια 117,5mm², ενώ ο Phenom έχει 758 εκατομμύρια σε επιφάνεια 258mm², κυρίως λογω της L3 μνημης του.

Σε ορισμένα reviews που ήδη έχουν δει το φώς της δημοσιότητας, ο Phenom φαίνεται ξεκάθαρα καλύτερος, εξού και η τα 15 παραπανω $ που απαιτεί για να τον αγοράσει κανεις (87$ ο Athlon II, 102$ ο Phenom II).

AMD_Phenom_II_Athlon_II_X2_logos_01.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now