Pastelidis.n.s.

H κυκλοφορία των Intel Clarkdale 32nm θα αρχίσει το Q4 του 2009 !

Recommended Posts

[news_img=Intel Clarkdale CPUs]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed603152.jpg[/news_img]Τον τελευταίο καιρό μετά την έλευση των νέων Core i7 επεξεργαστών, το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στους νέους CPUs της Intel οι οποίοι θα έχουν την ονομασία Clarkdale και πρόκειται να είναι οι πρώτοι ολοκληρωμένοι IGP CPUs. Πιο αναλυτικά, τα νέα είναι ευχάριστα καθώς ο χρόνος αναμονής φαίνεται να μικραίνει αντίθετα με τα μέχρι πρότεινος δεδομένα που έλεγαν για τη παρθενική τους εμφάνιση το Q1 του 2010, κάτι που φαίνεται να αποτελεί παρελθόν σύμφωνα με τον fudzilla. H τελευταία αναμενόμενη περίοδος άφιξης των νέων CPU είναι το Q4 του 2009, σύμφωνα με τους κατασκευαστές των CPUs.

Oι περισσότεροι από αυτούς θα έχουν την ήδη γνωστή ονομασία Core i3 με τον ταχύτερο από αυτους να ανήκει στην κατηγορία Core i5. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι Clarkdale και Lynnfield επεξεργαστές αναμένεται να λάβουν το 18% του συνολικού μεριδίου της αγοράς. Από τη στιγμή που οι Clardale είναι dual-core και φθηνότεροι, θα έχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων ανάμεσα στους δυο αυτούς νέους επεξεργαστές. Κάθε φορά που κυκλοφορεί μία νέα σειρά από επεξεργαστές, αντικαθιστά μια ήδη υπάρχουσα, έτσι και οι νέοι Clardale θα αντικαταστήσουν την σειρα Ε8000 μέσα στο 2010.

Κοιτώντας για παράδειγμα την τιμές, των E8400 στα 166$ ο οποίος είναι χρονισμένος στα 3.0 GHz και του Ε8600 στα 266$ ο οποίος είναι χρονισμένος στα 3.33 GHz μπορούμε να πάρουμε μία γεύση για τις τιμές των νέων Clarkdale. Ορισμένες πήγες αναφέρουν πως ο ταχύτερος Clarkdale CPU θα είναι ταχύτερος από τον E8600, πληροφορίες βέβαια που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν αυτή τη στιγμή. Σίγουρο είναι ότι ο φθηνότερος Clarkdale θα κοστίζει 84$ όντας ανταγωνιστής του E6300.

Διαβάστε περισσότερα

εδώ και εδώ...

Edited by Pastelidis.n.s.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now