George_o/c

Η Acer έτοιμη για την 2η θέση στις πωλήσεις παγκοσμίως - η Dell απειλείται !

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Acer to beat Dell]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/464a34425fa4c4b.jpg[/NEWS_IMG]Η Acer τα τελευταία χρόνια έχει ακολουθήσει άκρως ανοδική πορεία, αφού εξελίχθηκε από μια -απλά- επιτυχημένη εταιρεία που εισήλθε στο top 10 κάνοντας θραύση με τα προϊόντα της, σε ένα κολοσσό που κατέχει την τρίτη θέση σε πωλήσεις παγκοσμίως. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο απομακρύνεται από τον τέταρτο διεκδικητή - πλησιάζοντας απειλητικά την Dell που είναι δεύτερη. Η Ταϊβανέζικη εταιρεία, θα έλεγε κανείς ότι ακολούθησε μία "ιμπεριαλιστική" πολιτική καθώς, αγόρασε το 2007 τις Gateway και Packard Bell, ενισχύοντας έτσι όσο κανένας άλλος την θέση της στην Ευρωπαϊκή Αγορά.

Οικονομικοί αναλυτές που ασχολούνται με την IT industry παρακολουθούν με μεγάλο δέος την εντυπωσιακή μάχη που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο εταιρειών. Η μετοχή της Acer δεν κατάφερε δυστυχώς να ξεφύγει από την δύνη της οικονομικής κρίσης, η οποία αδιαλήπτως "κατασπαράζει" τα κεφάλαια οποιασδήποτε εταιρείας, με την τιμή της μετοχής της να φτάνει ακόμα και τα $38 TWD ($1.15 USD). Οι αποφάσεις που λήφθηκαν κατά την διάρκεια των Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών συνελεύσεων του 2009 ήταν πολύ κρίσιμες, όμως δικαίωσαν και με το παραπάνω την Acer Inc. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η μετοχή της σήμερα έκλεισε στα $57 TWD ($1.73), ενώ η γενικότερη πορεία που διαγράφει από τον Ιανουάριο του 2009 (με εξαίρεση μία φυσιολογικότατη διόρθωση τον Απρίλιο) θεωρείται κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

<img src="http://img33.imageshack.us/img33/7012/acerinc.png" alt="Acer to beat Dell" />

Στο επίτευγμά της αυτό συνέβαλλε σε αφάνταστο σημείο η σειρά "Aspire One", όπου η επιτυχία της στον τομέα των netbooks ήταν συγκλονιστική. Για αυτό και η Acer επικεντρώνεται στην δημιουργία ακόμη πιο επαναστατικών προϊόντων, που θα της εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις. Μήπως η Dell εν τέλει, πρέπει να ανησυχεί;

<img src="http://img23.imageshack.us/img23/1796/aceraspireonesmall.jpg" alt="Acer Aspire One" />

Διαβάστε περισσότερα

εδώ ...

Link to comment
Share on other sites

Μήπως η Dell εν τέλει, πρέπει να ανησυχεί;

Δεν νομίζω πως τίθεται τέτοιο ζήτημα. Ούτε καν δηλαδή...

Αν η Dell στόχευε το κοινό της acer θα το είχε κερδίσει εδώ και πολλά χρόνια.

Είχε σταθερούς πελάτες που δεν την αλλάζουν και εκεί βασίζεται.

Και η Hyundai έχει τεράστιες πωλήσεις παγκοσμίως, θα αρχίσει μήπως η ferrari να ανυσηχεί για αυτό? :L..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now