Trabakoulas

6GB RAM σε Intel 965

Recommended Posts

Λοιπόν παιδιά πήρα ένα ζευγάρι DOMINATOR 2X2GB 1066 με 5-5-5-15 και 2.1volt και έχω και τις παλιές που τελικά δεν χαλάσανε 2Χ1GB Crucial 1066 5-5-5-15 με 2.2volt.

Μητρική Asus Commando με το τελευταίο bios 1.901 με intel 965 chipset.

Το θέμα που έχει προκύψει είναι οτι θέλω να τα βάλω και τα 4 πάνω στη μητρική αλλά αντιμετωπίζω προβλήματα.

Εδώ να κάνω μια παρένθεση και να πώ οτι ενώ τα είχα βάλει σε διάταξη D-C-D-C(D=Dominator,C=Crucial) πάνω στα slots της μητρικής με 5-5-5-18 και 2.1volt το memory test των vista έβρισκε πρόβλημα, ανέβασα το voltage στο Northbrige απο 1.300 σε 1.350 και τελικός το memory test πέρασε με επιτυχία. Έλα μου ντε που μέσα στο λειτουργικό έφαγα BSOD!!! Δεν είναι αξιόπιστο το memory test των vista? τεσπ.

Τελικός δοκιμάζω το orthos και μου πατάει συνέχει πρόβλημα στο stress ram test. Ανέβασα και περισσότερο το voltage στο Northbrige 1.400 αλλά δεν γίνεται τίποτα ίσα ίσα που μου πετάει πιο γρήγορα error. Δοκίμασα και ασύνχρονα στα στικάκια πάνω στην mobo, δηλαδή D-D-C-C, έδωσα και περισσότερο ρεύμα 2.2 στις μνήμες μπας και πετάνε οι Crucial γιατι έχουν default τα 2.2 αλλά πάλι τίποτα.

Να επισημάνω ότι τα ζευγάρια μόνα τους πάνω στην μητρική δουλεύουν ρολόϊ, μαζί δεν μπορώ να τα καταφέρω να δουλέψουν.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν ψάχνοντας βρίκα οτι το manual λέει αυτό:

2GB per stick high density kits are only supported in 533 and 667.

from page 2-14 of the manual:

Due to chipset limitation, this motherboard can only support up to 8 GB of on the operating system listed below. You may install a maximum of 2 GB DIMMs in each slot, but only DDR2-533 and DDR2-667 2 GB density modules are available for this configuration

Μάλλον δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψουν ε? Ηλίθια intel και τα chipset limitasion της!!! ggrrr!!!!

Link to comment
Share on other sites

Οχι, Θα το δοκιμάσω αυριο να δω αμα δουλευουν έτσι αλλά τι να το κάνω δεν έχει νόημα στα 667. τεσπ μάλλον θα χρειαστώ μητρική με P45 chipset για να δουλέψουν απροβλημάτιστα.

Link to comment
Share on other sites

Απο την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν αλλάζω διαιρέτη στις μνήμες απο 2:3 που έχω τώρα πηδιέται το σύστημα, ακόμα και χαμηλότερα να παίζω τις μνήμες 800,667 δεν bootarei το pc. Τι να πω μου χει σπάσει τα νεύρα αυτή η asus. Ο μόνος διαιρέτης που παίζει με overclock είναι ο 2:3.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now