JC_Denton

H Elpida μπαίνει το 2010 στην παραγωγή GDDR μνημών, εξαγοράζοντας τμήμα της Qimonda !

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Elpida enters GDDR memory production]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/464a34425fa4c4b.jpg[/NEWS_IMG]Μόλις χτες η Winbound ανακοίνωσε επίσημα ότι σκοπεύει να αγοράσει κάποια συγκεκριμένα τμήματα της πλέον χρεωκοπημένης Qimonda AG, με σκοπό να ξεκινήσει την παραγωγή μνημών για τις κάρτες γραφικών μας. Δεν πρόλαβε καλά-καλά να τελειώσει τη σκέψη της όμως: Σήμερα, η Elpida με μια αστραπιαία κίνηση, ανακοίνωσε ότι έφτασε σε συμφωνία με την Qimonda, αγοράζοντας τις τεχνολογικές άδειες της και ένα τμήμα των σχεδίων της για τις GDDR (Graphics Double Data Rate) μνήμες της, επιτρέποντάς της έτσι να μπει στην αγορά που θα αποτελέσει σοβαρό πεδίο ανταγωνισμού στο μέλλον!

Με σκοπό λοιπόν να επεκτείνει στο μέγιστο το εύρος των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει, η Elpida σκοπεύει να κινηθεί γρήγορα ώστε να φτιάξει ένα GDDR σκέλος, το οποίο θα έχει ως βάση ανάπτυξης το Design Center στο Μόναχο, με 50 νεοπροσληφθέντες μηχανικούς και άλλους πρώην υπαλλήλους της Qimonda.

Έτσι, στο επόμενο μισό του 2010 θα δούμε όπως λέει η εταιρεία, τις πρώτες μνήμες 1Gb σε GDDR3 και GDDR5, με την παραγωγή τους να την αναλαμβάνει ίσως ένα τμήμα της Winbound! Στο τέλος του έτους μάλιστα, αναμένονται και οι ταχύτατες 2Gb GDDR5 μνήμες, οι οποίες θα παράγονται στο εργοστάσιο της Χιροσίμα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now