tasos9

Intel Core 2 Quad O/C Ρεύμα

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Πριν από λίγο καιρό για πρώτη φορά πήγα το cpu μου στα 3,2 Ghz (400x8) Πριν από λίγες μέρες το ανέβασα άλλα 50Mhz και διαπίστωσα ότι δεν άνοιγαν τα windows. Μήπως θέλει να ανεβάσω λίγο το core voltage? Επειδή δεν ξέρω από αυτά και δεν θέλω να κάψω το cpu, πόσο ρεύμα πρεπει να του δώσω ώστε να ανέβει λίγο ακόμη (3,6-4,0ghz)?

Link to comment
Share on other sites

Τελικά, όπως φάνηκε δεν ήταν σταθερό στα 3,2 για prime95. Μετά ήταν για καιρό στα 3 αλλά ανακάλυψα το Linx και είπα "δεν το ανοίγω?". Στο πρώτο δευτερόλεπτο μου πέταξε μπλε οθόνη. Έτσι το γύρισα στα stock!

Link to comment
Share on other sites

Παίζει ρόλο το κομμάτι που έχεις. Μπορεί για να ανέβει συχνότητα να θέλει πιο πολύ ρεύμα απο άλλο αντίστοιχο. Πάντως μην φοβάσαι για το αν θα καει γιατί είναι δύσκολο να γίνει αυτό. Οσο πιο πολύ ρεύμα δίνεις, απλά θα πρέπει να βρεις τρόπο να καταπολεμήσεις τη θερμοκρασία. Και 1.37 να πας θα είναι άνετος αλλά πρέπει να δεις τη θερμοκρασία προσεκτικά. Επίσης οι μπλέ οθόνες μπορεί να είναι και απο ρεύμα στο Northbridge. Αν ανεβάζεις το FSB χωρίς λίγο ρεύμα στο FSB και τις μνήμες είναι σοβαρή αιτία για μπλεδίσματα. Το έκανες αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now