WebHunter

Η AMD ετοιμάζει DirectX 11 APU το 2011

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD plans DirectX 11 APU in 2011]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed5ea0a7.jpg[/NEWS_IMG]Θυμάστε την τεχνολογία Fusion που παρουσίασε πριν από ένα χρόνο η AMD; Ελάχιστοι θα την θυμούνται μιας και ποτέ δε παρουσιάστηκαν προϊόντα που να ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Βέβαια, ο “πράσινος γίγαντας” σκέφτεται να βάλει τέλος στην αναμονή και επισημαίνει πως θα μας έχει έτοιμη μια έκπληξη μέσα στο 2011. Μακρύς ο δρόμος μέχρι τότε, ωστόσο παρακολουθείστε τι μας ετοιμάζει …

Η νέα τεχνολογία κάτω από το γενικό όραμα Fusion, θα καλείται “Ontario”, και θα περιέχει δυο πυρήνες GPU να κάθονται μαζί και ενσωματωμένες μαζί με τον κυρίως επεξεργαστή. Η native προσέγγιση για CPU/GPU σε ένα chip σχεδιάζεται να διατεθεί σε συνδυασμούς των δυο ή τεσσάρων πυρήνων με την ονομασία Llano, το οποίο από τις πληροφορίες μας θα προσδιορίζει το mainstream segment της αγοράς. Στην ανερχόμενη αγορά, αναμένονται τα Ontario chips που θα αποτελούνται από δυο πυρήνες CPU και APU (Accelerated Processing Unit) με υποστήριξη για DirectX 11.

Οι Ontario επεξεργαστές θα διαθέτουν υποστήριξη για μνήμες DDR3, συμπεριλαμβανομένου των DDR3L που αποτελούν ειδική κατηγορία που λειτουργεί με τάση 1.35 V, και πρόκειται να ενσωματωθούν σε συσκευασίες FT1 BGA. Παρέα με το Hudson M1 chipset, όλα αυτά θα υπόκειται στην πλατφόρμα Brazos. Με τα παραπάνω, θα αρχίζει και η AMD να γίνεται ανταγωνιστική στον τομέα των combo λύσεων, αν δεν έχει στριμωχτεί αρκετά από την αντίπαλο της που αναμένεται να παρουσιάσει αντίστοιχα προϊόντα μέσα στο 2010!

Θα περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη μαζί σας …

[img_ALT=AMD Fusion Technology]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354aaf5b8129d63.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now