George_o/c

Fermi - Η κωδική ονομασία του GT300 είναι πλέον πραγματικότητα

Recommended Posts

* 3.0 billion transistors

* 40nm TSMC

* 384-bit memory interface

* 512 shader cores [renamed into CUDA Cores]

* 32 CUDA cores per Shader Cluster

* 1MB L1 cache memory [divided into 16KB Cache - Shared Memory]

* 768KB L2 unified cache memory

* Up to 6GB GDDR5 memory

* Half Speed IEEE 754 Double Precision

Fermi architecture natively supports C [CUDA], C++, DirectCompute, DirectX 11, Fortran, OpenCL, OpenGL 3.1 and OpenGL 3.2. Now, you've read that correctly - Ferni comes with a support for native execution of C++. For the first time in history, a GPU can run C++ code with no major issues or performance penalties and when you add Fortran or C to that, it is easy to see that GPGPU-wise, nVidia did a huge job

:eek:

Link to comment
Share on other sites

Καλώς σας βρήκα και ευχαρισώ για την άμεση απάντηση!Ελπίζω η 9800 μου να αντέξει και να μην τα τινάξει!Α έχω μια offtopic ερώτηση και θα ήμουν ευγνώμων αν απαντιόταν!π.χ έχω μία οθόνη με θύρα D-sub και άλλη μια με θύρα Dvi-D.Οι διαφορές στην ποιότητα είναι εμφανείς?Γιατί σε αυτήν που έχω τώρα,σε μερικά παιχνίδια τα shadows λαμπιρίζουν κ.λ.π..Έχει καμία σχέση αυτό με το δικό μου πρόβλημα?

Link to comment
Share on other sites

Εδώ κρατάω ακόμα μικρότερο καλάθι από ότι στην ATi. Τα έχει κάνει θάλασσα ολίγον μετά το G80 και αδυνατώ να πιστέψω ότι ξαφνικά και από το πουθενά μέσα σε μερικούς μήνες (3-4 για την ακρίβεια) θα βγάλει ένα τόσο "θανατηφόρο" όπλο.

Απλά με όλους αυτά που βγαίνει και δηλώνει, μου μοιάζει περισσότερο με marketing trick.

το ολο θεμα με πιο "εξελιγμενες" τεχνολογιες απο μια GPU δεν ειναι 3-4 μηνες αλλα πολλα χρονια ερευνων και πειραματων....

Link to comment
Share on other sites

το ολο θεμα με πιο "εξελιγμενες" τεχνολογιες απο μια GPU δεν ειναι 3-4 μηνες αλλα πολλα χρονια ερευνων και πειραματων....

Σαφέστατα! Απλά από το να μην έχεις τίποτα στα χέρια σου, και από το πουθενά να βρεθείς με κάτι το οποίο να εμπεριέχει όλα αυτά τα χρόνια ερευνών είναι κάπως περιέργο. Δε λέω ότι δεν ψάχνουν/ερευνούν, αλλά σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάζουν προϊόντα. Και στην περίπτωση της nVidia, όπως και της Intel συνηθίζουν να τα παρουσιάζουν αρκετά νωρίς (βλέπε 22nm chips).

Link to comment
Share on other sites

και που ξερεις εσυ,εγω και ολοι οι αλλοι πως τοσα χρονια η Nvidia και η καθε Nvidia δεν δοκιμαζει "προιοντα" χωρις περιργες προς τα εξω διαρροες....

οτι παρουσιαζεται,παρουσιαζεται για καποιον σκοπο...ειτε ειναι νωρις ειτε αργα....

το θεμα ειναι πως τελη του '09 - Q1 '10 το fermi θα ειναι εξω...

Link to comment
Share on other sites

μ αρεσει ομως που στο pdf τα γραφει σαν να το παραδεχεται πως μετα το G80 (σειρα 8) εβγαλε Μονο το GT200 (σειρα gtx2*0) ως αναβαθμιση του G80...πουθενα η σειρα 9 ;)

Σε ολο το pdf δεν αναφερει ΚΑΘΟΛΟΥ διαφορες σε gaming επιδοσεις!!! Μονο διαγραμματα πως τρεχει 4 φορες γρηγοροτερα εφαρμογες CUDA... Αντιθετως με την ATI που κατευθειαν εβγαλε benchmarks με games ;)

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να βγεί ανταγωνιστική, για να δούμε ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον.

Πάντως πριν από 2 εβδομάδες έβγαιναν και έλεγαν πράγματα στα οποία ήταν φανερό, ότι δεν έχουμε κάτι έτοιμο που μπορεί να κυκλοφορήσει άμεσα (όπου άμεσα μέχρι το τέλος του χρόνου).

Link to comment
Share on other sites

Αφου οι ανθρωποι δεν εχουνε κατι ετοιμο ειναι φανερο , μη το κανετε και θεμα . Οσοι πιστοι προσελθετε στον ναο της (α)κολασιας (ΑΤΙ) , οι υπολυποι περιμενετε μεχρι να ερθει ο παραδεισος (συνηθως ερχεται , αλλα μρ κσθυστερυση σαν τις περιοδους)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now