Nick86

Core i7 920 OC + g.skill trident

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους.

Πριν μερικες μερες λειτουργησε το pc της υπογραφης μου.

Ετσι ξεκινησα το ψεξιμο γυρω γυρω για να μπορεσω να μαθω τι παιζει με τον 920 και το OC.βρηκα απο εδω τον οδηγο που υπαρχει τον ακολουθησα(πολυ αναλυτικος) και εφτασα ετσι στα 4.2 με cpu core voltage 1.5 v οπως ανεφερε ο οδηγος.Δεν εψαξα αν θα μπορουσε να ειναι σταθερο πιο χαμηλα γιατι παρατηρησα αρκετα αθξημενες θερμοκρασιες.

Ετσι εριξα το ρευμα στα 1.33750 v και τον επεξεργαστη στο 166χ20 στα 3320 με τις μνημες μου να λειτουργουν στα 2000 με 8-9-8-21 timings.

Για to ucore to vtt voltage εμεινε στο 1.515 και το dram voltage στο 1.64 v.

Ετρεξα prime95,sp2004,linX bench αρκετα και το pc Περασε απο ολα χωρις λαθος.

Απο εκει και περα τα προβληματα και οι αποριες μου ειναι 3.

Πρωτο και βασικοτερο

Σε idle κατασταση 166χ12 οι θερμοκρασιες του επεξεργαστη ειναι σοτυσ 45-46 c

Σε full load 166x21(turbo mode ανοιχτο) κυμαινονται στουσ 75-77 c

Ολα αυτα με την ψυχτρα scythe mugen 2 και παστα artic silver 5.

πως βλεπετε τις θερμοκρασιες??Τι θα μπορουσα να κανω για να τις μειωσω απο θεμα ρευματων??ΜΕχρι τα χριστουγεννα θα εχω φτιαξει μια καλη custom υδροψυξη ελπιζω αλλα μεχρι τοτε...:P

Δευτερο.

Διαβαζω τον περισσοτερο κοσμο με τις μνημες αυτες οτι εχει καταφερει να τις παει στα 2000 με timings 7-9-7-20 με 1.64v oμως οσο και να δοκιμαζω δεν μπορω να παω παρακατω απο το 8-9-8-21 με 1.64.

Υπαρχει κατι που πρεπει να γινει απο ρυθμισεις η απλα επεσα σε κομματι μπανανα??

Τριτο.

Οπως ειπα εχω πειραξει cpu core voltage,qpi/vtt voltage kai dram voltage αφηνοντας ολες τις υπολοιπες επιλογες στο auto.Αν μπορει καποιος να μου πει αν υπαρχει καποια αλλη ρυθμιση που να ειναι το ιδιο βασικη οσο οι προηγουμενες και που θα πρεπει καποιος που ξεκναει το ΟC να την εχει στο μυαλο του.Διαβαζω για καποις tweaks και λεω αν εχουν καποια σχεση με αυτες τις ρυτμισεις.

Συγνωμη για το μακροσκελες post και χαιρομαι που μπηκα στην παρεα σας.

Link to comment
Share on other sites

Welcome,

Με ι920 (ψυκτρα Asus V8) - dfi utx58 &μνημες adata 1333 (8-8-8-24) και ολα τα αλλα στο auto & bclk 175 βλεπω με prime (1 ωρα πανω) max 74 C, μηπως να το δοκιμασεις και ετσι?

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου καλησπερα!!

Μολις εκανα εναν ελεγχο στα ρευματα που ειχα σεταρει.Ειχα ανεβασει αδικα το ρευμα στο cpu core στο 1.3 ν ...τεσταρω τωρα με το ρευμα στο cpu core auto(1.26875) και δειχνει να ειναι μια χαρα στα πρωτα τεστ.Απο εκει και περα οι διαφορα μας ειναι οτι με vtt voltage και dram voltage στο AUTO δεν μπορω να δουλεψω τις μνημες στα 2000...

Θερμοκρασιες μετα απο 45 λεπτα sp2004 full load 69-72 στα 3.5 21χ166.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα,

Αρα απο θερμοκρασιες εισαι οκ οποτε μενει το 2000...

Με τα dividers της μνημης επαιξες?

Στο λεω γιατι στις δικες μου εαν αφησω τα ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ AUTO μου τις ριχνει στο 1066 με 2,66 ctock cpu speed αλλα με αφηνει να παιξω με dividers αι να σηκωσω 1333+

Link to comment
Share on other sites

dividers τι εννοεις φιλε μου??Ειμαι νεουδη στον χωρο και...

απο μνημες ομως οπως ειπα το μονο που εχω πειραξει ειναι το dram voltage που το εχω παει στο 1.64 v και εχω ριξει λιγο τα timings στο 8-9-8-21,αν και οσα review εχω δει αλλα και με τον Stelios που μιλησα εχουν καταφερει να πανε στο 7-9-7-20.Και πλεον στον επεξεργαστη εχω πειραξει μονο το vtt voltage στο 1.515.To cpu core voltage το γυρισα στο Auto.

Link to comment
Share on other sites

Για να μην αγχώνεσαι, ελάχιστες trident πηγαίνουν 2000 με 7-9-7-20 και αυτές που πήγαιναν ήταν τα πρώτα κιτάκια που είχαν κυκλοφορήσει. Έχουν περάσει τρία κιτς από τα χέρια μου και κανένα δεν πήγαινε 7-9-7-20 στα 2000. Με 8ρια όμως πήγαιναν όλα. Επομένως αν έχεις τα 2000 με 8-9-8 είσαι μια χαρά. Ούτως ή άλλως η διαφορά είναι τουλάχιστον αστεία σε καθημερινές συνθήκες, οπότε μη στενοχωριέσαι. Δοκίμασε απλά σαν τελευταία προσπάθεια να βάλεις ενεργή ψύξη στις μνήμες αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Εννοώ έναν ανεμιστήρα να τις φυσάει.

Link to comment
Share on other sites

Να εισαι καλα φιλε μου.

μια ερωτηση.Περα απο το ρευμα που στην προκειμενη το εχω στο 1.64 οι μνημες οσον αφορα το OC εχουν κατι αλλο που χρειαζεται να γνωριζω??Γιατι μεσα στο bios βλεπω αρκετες επιλογες αλλα μονο το ρευμα τους εχω πειραξει.

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω ότι έχουν περάσει 2 μήνες, αλλά αυτό που δεν ξέρω είναι γιατί δεν απάντησα τότε...Για τις μνήμες δε χρειάζεται να κάνεις κάποια άλλη αλλαγή πέραν του ρεύματος τους. Από εκεί και πέρα παίζεις με qpi/vtt και επεξεργαστή. Το μόνο σημαντικό είναι να ξέρεις ότι όσο μεγαλύτερη συχνότητα έχει η μνήμη, τόσο περισσότερο ρεύμα χρειάζεται το qpi/vtt.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικη αποψη, για να στρεσαρεις τον επεξεργαστη ασε στην ακρη το prime95 ή το SP2004 και δοκιμασε Lynx,Intel Burn Test ή OCCT3.

Αν με αυτα βγαλεις τα τεστ κανονικα τοτε δεν θα εχεις προβλημα με το pc σου ουτε το καλοκαιρι που θα ειναι ανεβασμενες οι θερμοκρασιες.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now