kalaitzidisk

128-bit στα επόμενα Windows

Recommended Posts

Ακόμα δεν έχουμε δει στην αγορά τα Windows 7, ωστόσο φαίνεται ότι η Microsoft έχει ήδη αρχίσει να εξετάζει ιδέες για την επόμενη έκδοση του λειτουργικού. Μια απρόσεκτη διαρροή μέσα από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn στάθηκε αφορμή να ξεκινήσει ένας γύρος συζητήσεων για τα χαρακτηριστικά που θα ενσωματώνουν τα Windows 8. Σύμφωνα με την περιγραφή εργασίας του, ο Robert Morgan της Microsoft ασχολείται αυτό τον καιρό με την υποστήριξη της αρχιτεκτονικής 128-bit στα επόμενα Windows.

Πιο συγκεκριμένα, ο Morgan έγραφε στο προφίλ του: "εργάζομαι σε τμήμα υψηλής ασφάλειας που ερευνά και αναπτύσσει σχέδια μεσομακροπρόθεσμου ορίζοντα. Τα projects αφορούν τη συμβατότητα των Windows 8/9 με την αρχιτεκτονική 128-bit, καθώς και τη συνεργασία με τους μεγάλους κατασκευαστές hardware [AMD, Intel, HP, IBM]".

Φυσικά, η αναφορά αυτή αφαιρέθηκε από το προφίλ του αμέσως μόλις έγινε γνωστή στα υψηλά κλιμάκια της Microsoft. Είναι βέβαια πολύ νωρίς για να πούμε με σιγουριά ότι τα Windows 8 θα έχουν υποστήριξη 128-bit, ωστόσο έχει ενδιαφέρον ότι η AMD σχεδιάζει αυτό τον καιρό έναν επεξεργαστή 128-bit με την κωδική ονομασία Bulldozer.

θέμα από Neowin.net.... Windows 8 and 9 may support 128-bit architecture

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now